avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt o mama cu trei copii minori și am decis sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt o mama cu trei copii minori și am decis sa divorțez de ...

Sunt o mama cu trei copii minori și am decis sa divorțez de soțul meu din cauza consumului excesiv de alcool, precum și din cauza violentelor fizice și verbale ce se petrec în fata copiilor. Problema este ca de-a lungul celor 22 ani de conviețuire, din care 17 de căsnicie, am locuit 21 de ani în apartamentul socrilor în care am investit în comun, de 1 an locuim într-un alt apartament obținut de soțul meu prin mostenire(decesul mamei sale) . Pe acesta din urma l-am renovat de la zero, însă eu nu apar în actele casei, doar în facturi de achiziții bunuri ... Cum trebuie sa procedez și ce șanse am sa obțin un acoperiș pentru copiii mei, având în vedere ca am avut aport majoritar, iar în prezent sunt lăsată sub cerul liber?
Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:23, 23 Mai 2021
Aveti un drept de creanta pt investititile facute, dvs trebuie sa le dovediti si un drept de retentie al bunului si daca obtineti suma ceruta si sotul nu are de unde sa v-o dea, il executati silit si aveti sanse sa adjudecati in contul creantei. Alta sansa pt acoperis, nu aveti ca e bunul lui propriu.
Mulțumesc mult!

gi-jane2 a scris:

Aveti un drept de creanta pt investititile facute, dvs trebuie sa le dovediti si un drept de retentie al bunului si daca obtineti suma ceruta si sotul nu are de unde sa v-o dea, il executati silit si aveti sanse sa adjudecati in contul creantei. Alta sansa pt acoperis, nu aveti ca e bunul lui propriu.

Solicitați în instanță să vi se restutuie 1/2 din investiile pe care le-ați făcut la amenajarea imobilului. dacă considerați că ați contribuit mai mult decât cota legalăî de 1/2, solicitați o cotă majoră, dar trebuie să dovediți contribuția dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort. elena w elena w Buna ziua. Am divortat recent si acum ma gandesc sa fac si partajul. Daca imobilul unde am stat impreuna cu fostul sot si copilul este trecut pe numele ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!după 23 de ani de căsnicie vreau sa bag divort!locuiesc ... Lore44 Lore44 Bună ziua!După 23 de ani de căsnicie vreau sa bag divort!Locuiesc de 23 de ani aici ,locuinta fiind a socrilor ,socrii sunt decedati si dupa decesul soacrei ... (vezi toată discuția)
Recuperare investitie in instanta cosmin ioan cosmin ioan Buna ziua. Povestea este lunga dar incerc sa fiu cat mai scurt. La insistentele sotiei ne-am mutat in casa ei parinteasca alaturi de socrii. Casa era renovata ... (vezi toată discuția)