avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... suspendare act administrativ fiscal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

suspendare act administrativ fiscal

In luna iunie 2009, in urma unui control, reprezentantii DFPV au emis un RIF prin care mi-au stabilit obligatii suplimentare de plata la TVA ( pt niste facturi din 2006).
Am facut contestatie la Finante, care mi-au comunicat ca suspenda solutionarea contestatiei pana la solutionarea plangerii penale formulata impotriva mea.
am formulat cerere la finante pt amanare la plata si mi-a fost aprobata pentru 6 luni.
am introdus si cerere de suspendare a actului administrativ fiscal.
Intrebarile sunt urmatoarele:
- pe perioada de amanare acordata de Finante, platesc majorari, si daca cunoasteti cumva cuantumul acestora?
- daca obtin susp actului ad-tiv , pana la solutionarea cauzei pe fond, pe perioada suspendarii data de instanta, datorez majorari si daca stiti cumva cat este cuantumul acestora?
- in eventualitatea ca pierd si procesul pe fond, pe perioada in care actul a fost suspendat de instanta se calculeaza majorari?
daca se poate sa-mi indicati va rog si textul de lege.
Mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 00:39, 7 Ianuarie 2010
Nu, nu veti plati majorari, pentru perioada in care actul prin care v-au fost imputate respectivele sume, a fost suspendat. :)
art. 215, alin 1, cod procedura fiscala:
Introducerea contestaţiei pe calea administrativă de atac nu suspendă executarea actului administrativ fiscal.

fiscul a suspendat solutionarea contestatiei, nu au suspendat executarea actului administrativ fiscal, este o mare diferenta.

conform art 214 cod procedura fiscala, se poate suspenda procedura de solutionare a contestatiei atunci cand sunt sesizate organele de cercetare penala.

pe perioada celor 6 luni in care ati obtinut amanarea la plata veti plati majorari de 0,05% pentru fiecare zi de intarziere, conform OUG nr. 92/2009, aporbata si modificata prin Legea nr. 363/2009.

pe perioada suspendarii actului administrativ se platesc majorari de 0,1% pe zi de intarziere, inafara perioadei supuse amanarii la plata.

daca nu va respectati angajamentul de a achita datoriile dupa expirarea perioadei de amanarea la plata, majorarile aplicate in cota de 0,05% se vor transforma in 0,1%.

daca obtineti anularea actului administrativ fiscal, atunci se vor anula si majorarile de intarziere.

in situatia de fata aveti dreptate... initial am citit ca a fost suspendat actul prin care au fost imputate sumele.... :)
mea culpa :">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare pentru penalitati diana n diana n Buna seara! Va rog sa ma lamuriti. Se poate executa silit o firma cu activitatea suspendata din luna august a.c. pentru penalitati la TVA? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)
Vinzare mijloc fix mea culpa mea culpa buna seara,din nou.Societatea are un mijloc fix(un pikamer) in val de 3.000 ron,intrat in functiune la data de 14.10.2008.Se calculeaza amortismentul si se ... (vezi toată discuția)