avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salut,în urma cu 29 de ani am avut o condamnare de 7 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salut,în urma cu 29 de ani am avut o condamnare de 7 ani,doresc ...

Salut,în urma cu 29 de ani am avut o condamnare de 7 ani,doresc să-mi fac reabilitarea.Ce pași trebuie să urmez?Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
Rysi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rysi , utilizator 10:11, 21 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se depune cerere de reabilitare la instanţa care a judecat în primă instanţă cauza în care s-a pronunţat condamnarea pentru care se cere reabilitarea, fie la instanţa corespunzătoare în a cărei circumscripţie domiciliază condamnatul sau în care a avut ultimul domiciliu, dacă la data introducerii cererii domiciliază în străinătate.
Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat nu a săvârşit o altă infracţiune pana la implinirea termenului de reabilitare, a achitat integral cheltuielile de judecată şi şi-a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când acesta dovedeşte că nu a avut posibilitatea să le îndeplinească sau când partea civilă a renunţat la despăgubiri.

Vă mulţumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea judecatoreasca in cazul unei pedepse de 4 ani cu executare- conditii si procedura mariusceapa mariusceapa am suferit o condamnare definitiva in anul 1991 ,de 4 ani cu executare. As dori sa stiu daca acum pot avea cazierul curat sau trbuie sa mai fac o cerere sau ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea papoyashu papoyashu Buna ziua,am si eu o intrebare. In anul 2009 am fost arestat pentru inselaciune, am fost condamnat la 2 ani de inchisoare si am fost eliberat in 2010 dupa 1 ... (vezi toată discuția)
Reabilitare noul cod penal lylyk2 lylyk2 Buna dimineata. Revin la dvs. cu o intrebare. In noul cod penal s au schimbat termenele de reabilitare pentru o condamnare cu executare? Am avut o ... (vezi toată discuția)