avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carte funciara

Buna seara. Am o neclaritate in privinta continutului cartii funciare.
Am mostenit de la bunicul meu impreuna cu alti doi mostenitori, o bucata de pamant extravilan.
Matusa noastra are cota 1/2, eu am cota 1/4 si fratele meu 1/4.Partajul nu s-a facut.
Matusa a vandut partea ei, astfel eu si fratele am ramas coproprietari cu cumparatorul.
Pe cartea funciara cumparatorul are cota 1/2, iar eu am 2 cote, respectiv 2/32 si 5/32. Cu acelesi cote apare si fratele.
Intrebarea mea este. Daca in certificatul de mostenitor eu si fratele aparem cu o singura cota ( 1/4), de ce pe cartea funciara apar 2 cote pentru fiecare?

Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
Mihaela Chiriac, utilizator
Probabil pentru că e vorba de o construcție și un teren, care au avut natura juridică (De bun propriu sau comun) diferită. Trebuie vazute actele pentru o explicație exactă.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
raluk0207, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Am inteles ca pe teren se afla un stalp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru, intabulare, act de dezmembrare georgetra georgetra Este vorba de o casa la tara. In 2004 s-a facut o vanzare a unei parti din terenul aferent casei. Pe actul de vanzare, la vanzator, figureaza bunica mea acum ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza ContSters172999 ContSters172999 Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg urmatoarea chestiune: - trei frati mostenesc in cote egale 9 ha de teren extravilan; inseamna ca fiecare are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare extravilan andreimt andreimt Buna seara. Situatia este astfel: Pe titlu de propietate sunt trecuti bunica mea si fratele ei. Fratele a decedat acum 16 ani. Propietatea consta in 7 ... (vezi toată discuția)