avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum scapam de o sulta? Sotia a mostenit o casa de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum scapam de o sulta? Sotia a mostenit o casa de la mama ei. Decedata trebuia sa-i ...

Sotia a mostenit o casa de la mama ei. Decedata trebuia sa-i plateasca fostului sot o suma de bani in urma partajului (acum 40 de ani). Dorim sa scapam de aceasta sulta. Respectivul a decedat si mostenirea a revenit sotiei lui de la momentul decesului care a decedat la randul ei. De aici nu am mai putut urmari succesiunea. Deci nu cunosc si nici nu am cum sa gasesc eventualii mostenitori. Deci nu putem sa rezolvam problema pe cale amiabila, la notar. Nu putem nici sa ne adresam instantei fara sa stim impotriva cui. Cum pot rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: ftoncu , utilizator 12:08, 21 Mai 2021
Sar putea sa fie prescrisa executarea.trebuie analizat ce scrie în acte..hotărârea de divort, certificatul de moștenitor.consultati un avocat și vi se poate raspunde cert.
Executarea e prescrisa, dar asta nu trebuie constatat de catre instanta? In hotararea de divort(din 1977) scrie clar ca mama sotiei primeste casa si este obligata sa plateasca fostului sot 25000 lei. In certificatul de mostenitor scrie ca sotia este unica mostenitoare a casei, atat. Aici lucrurile cred ca sunt clare.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2021
ftoncu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sulta prescrisa eliasandreu eliasandreu Un salut consultantilor avocatnet.ro. Va solicit din nou ajutorul pentru ca ma aflu intr-o situatie kafkiana si am obosit sa mai sper ca pot rezolva ... (vezi toată discuția)
Unul dintre soți a decedat foarte curând după divorț și partaj. cum poate vinde apartamentul celălalt soț? gro013 gro013 Va rog sa-mi recomandati unde si cum trebuie facuta succesiunea in situatia urmatoare : sotul belgian, decedat in 2007, sotia româncă, au doi copii din ... (vezi toată discuția)
La partaj poate fi folosita hotararea de divort? sper2020 sper2020 Divort pronuntat in anul 1983 iar partajul nu a fost facut. Hotararea de divort spune: - se desface casatoria din vina sotiei - sotia nu era angajata - ... (vezi toată discuția)