Sotia a mostenit o casa de la mama ei. Decedata trebuia sa-i plateasca fostului sot o suma de bani in urma partajului (acum 40 de ani). Dorim sa scapam de aceasta sulta. Respectivul a decedat si mostenirea a revenit sotiei lui de la momentul decesului care a decedat la randul ei. De aici nu am mai putut urmari succesiunea. Deci nu cunosc si nici nu am cum sa gasesc eventualii mostenitori. Deci nu putem sa rezolvam problema pe cale amiabila, la notar. Nu putem nici sa ne adresam instantei fara sa stim impotriva cui. Cum pot rezolva problema?
Sar putea sa fie prescrisa executarea.trebuie analizat ce scrie în acte..hotărârea de divort, certificatul de moștenitor.consultati un avocat și vi se poate raspunde cert.
Executarea e prescrisa, dar asta nu trebuie constatat de catre instanta? In hotararea de divort(din 1977) scrie clar ca mama sotiei primeste casa si este obligata sa plateasca fostului sot 25000 lei. In certificatul de mostenitor scrie ca sotia este unica mostenitoare a casei, atat. Aici lucrurile cred ca sunt clare.