avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Dețin un teren pe care este construită ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Dețin un teren pe care este construită o casă ...

Bună seara!
Dețin un teren pe care este construită o casă care, pe limita de proprietate are zid comun cu casa vecinului. Eu am hotărât să demolez partea mea. Construcția deține ziduri cu fundație proprie fără armătura, are centura iar acoperișul casei era comun( se trecea de la un vecin la celălat fără să fie vreo despărțire)
Am luat de la primărie certificatul de urbanism, am făcut proiectul de demolare, am făcut expertiză de demolare. Am demolat casa mea la o distanță de 1,5 m față de zidul comun că să nu afecteze cumva vecinul. A venit după demolare un reprezentant al primărie și a văzut că clădirea vecinului nu a fost afectată, dar nu a întocmit proces verbal. Acum proprietarul vecin spune că mă da în judecată pe motiv că ia fost afectată casa și că nu i-am cerut acordul. Acordul l-am cerut dar nu l-am obținut.
Ce pot să pățesc ?
Ati obtinut de la Primarie si o autorizatie de demolare? Certificatul de urbanism prevedea ca pentru obtinerea autorizatiei de demolare este nevoie de acordul vecinului?
Da. Am avut autorizație pentru demolare eliberată de primărie, in baza unei expertize tehnice pentru demolare. In certificatul de urbanism nu se cerea acordul vecinului. Expertiza a fost cerută atât de vecin cât și de primărie. Am chiar si un deviz de finalizare a lucrărilor emis de primărie. Lucrările nu au depășit termenele stabilite .

MihailZC a scris:

Ati obtinut de la Primarie si o autorizatie de demolare? Certificatul de urbanism prevedea ca pentru obtinerea autorizatiei de demolare este nevoie de acordul vecinului?

Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2021
sorinsigina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consimtamîntul notarial al vecinului pentru efectuarea de lucrari de subzidiri al casei "lipite" gerox gerox Vecinul cu casa cu zidul lipit de zidul casei mele , proprietate , a luat o autorizatie de constructie fara a avea la dosar \"consimtamîntul nostru ... (vezi toată discuția)
Legea privind distanta intre case construite Eva Vigh Eva Vigh Buna ziua. In vecini era o casa veche construita pe linie cu stresina in curtea noastra.Acum s-a demolat pana la fundatie, dorind sa se construiasca tot acolo ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului pentru obtinerea unei autorizatii de constuctie se face conta cost? DORINA  PUIA DORINA PUIA Locuiesc intr-o zona de case care au fost construite ( unele inaite de 1943) pe limita de proprietate. Pentru a face reparatii si eventuale modificari la ... (vezi toată discuția)