avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, daca copilul nostru implineste 2 ani pe 19 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, daca copilul nostru implineste 2 ani pe 19 august ...

Buna ziua, daca copilul nostru implineste 2 ani pe 19 august 2021, pentru a beneficia de stimulent de insertie sotia se poate intoarce la servici incepand cu data de 18 iulie 2021, si tot cu acesta data sa stau eu in CIC pana la 19.08.2021 inclusiv? Celalalt parinte trebuie sa stea minim o luna pentru a beneficia de indemnizatie toate cele 24 de luni, nu? Asa inteleg eu din OUG 26/2021. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:35, 23 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a beneficia de stimulent de insertie sotia se poate intoarce la servici incepand cu data de 18 iulie 2021 .... În aplicarea prevederilor art. 11 alin. (1) lit. a) din OUG 111/2010 celălalt părinte care nu a solicitat dreptul la indemnizație poate solicita acest drept, dacă îndeplinește condițiile de acordare, oricând până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Dacă dreptul propriu la concediu și indemnizație nu se solicită de către celălalt părinte, concediul și indemnizația pentru creșterea copilului acordat primului părinte se reduc cu o lună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii drepturi nastere copil AQUADIGIO84 AQUADIGIO84 BUNA ZIUA AM SI EU 2 INTREBARI: 1.SOTIA ESTE INSARCINATA IN 2 LUNI SI ESTE CASNICA,AFLATA IN INTRETINEREA MEA DE 2 ANI DE CE DREPTURI LEGALE PUTEM BENEFICIA ... (vezi toată discuția)
Intoarcere mai repede la lucru din cic giacris giacris Buna ziua si la multi ani ! Am si eu o nelamurire: baietelul meu implineste 1 an pe 01 martie 2013 si eu doresc sa ma intorc la lucru mai repede decat ... (vezi toată discuția)
Viitoare mamica, fara dreptul la indemnizatia pentru ccc? flavia2002 flavia2002 Sunt iesita de pe bancile liceului de un an si din decembrie am beneficiat de somaj, somajul s-a terminat si eu sunt in luna a cincea de sarcina. Am intrebat ... (vezi toată discuția)