avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un raspuns la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. ...

Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.
Pe casa si curtea mea am un contract de vanzare-cumparare de la parintii mei, cu clauza de uzufruct, contract incheiat inaintea casatoriei. M-am casatorit de 5 ani si as vrea sa il trec si pe sot in acte. cum as putea sa procedez? ce posibilitati exista? sau exista vreo posibilitate sa trec direct copilului de 3 ani si noi sa fim trecuti ca si tutori? va rog sa ma ajutati cu un raspuns. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:07, 24 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soțul poate fi trecut cu acordul părinților dvs.copilul minor nu, deoarece nu poate presta întreținerea...
daca se mai poate o lamurire, va rog mult......se face un alt act de vanzare-cumparare? sau poate fi adaugat cumva ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
M-am casatorit de 5 ani si as vrea sa il trec si pe sot in acte. cum as putea sa procedez?

eu v-as sfatui sa nu faceti asta, lui sa ii dea familia lui. Pana sa luati o hotarare, vorbiti cu un avocat sau rasfoiti si paginile forumului sa vedeti doar cate ( de regula sunt " ele") se caies si intreaba cum sa il scoata.
E adevarat ca pana la decesul parintilor sunteti oarecum acoperita si ati mai avea loc si sa schimbati macazul daca nu va va conveni. Dar de ce va complicati?!
Oricum, nu puteti sa ii dati decat din ce aveti, nuda proprietate si nu aveti nevoie de acordul parintilor pt asta si daca vreti sa ii dati copilului, ii puteti dona iar, doar ce aveti, nuda proprietate
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Nu aveti unde sa adaugati, dvs sunteti acum proprietar si dvs veti vinde/ sau dona.
Daca veti dona catre sot, puteti revoca donatia in timpul casatoriei.

Memeu86 a scris:

daca se mai poate o lamurire, va rog mult......se face un alt act de vanzare-cumparare? sau poate fi adaugat cumva ?

Care intretinere, doamna ?
Unde sa fie trecut cu acordul parintilor?
Antoanela Geaman a scris:

Soțul poate fi trecut cu acordul părinților dvs.copilul minor nu, deoarece nu poate presta întreținerea...

Alte discuții în legătură

Buna seara! am si eu o intrebare, detin prin contract de vanzare ... Cosmin9095 Cosmin9095 Buna seara! Am si eu o intrebare, detin prin contract de vanzare cumparare,nuda proprietate a unui apartament iar parintii mei detin fructul viager! Daca ... (vezi toată discuția)
Donatie fefe48 fefe48 buna seara.daca parintele unic doneaza unicului copil un imobil poate contesta cineva din familie acest act? actul de donatie se intocmeste si se elibereaza de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil Nico Trupoiu Nico Trupoiu Buna seara,sunt intr-o situatie complicata.Am act de vanzare-cumparare pe casa socrilor mei.In acest moment mai traieste doar soacra mea care are ... (vezi toată discuția)