mama in urma succesiunii tatal meu e mort a dobandit intreg terenul si casa mai putin o pate a unuia dintr fratii mei care n-a vrut sa i-o cedeze si eu l-am despagubit cu suma de 50mil vechi acum 6ani si mi-a cedat mie partea lui am act la avocat ca i-am dat banii mama mi-a dat mie act vanzare cumparare cu singura clauza sa stea cu mine pana moare sa n-o pot da afara si acum fratii vor sa atace actul sa nu mai fie pe numele meu ce sanse au?am si rolul schimbat pe numele meu la primarie.va rog sa-mi raspunde-ti urgent ce sanse am eu?
Avand in vedere ca este contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, doar beneficiara clauzei, in caz de indeplinire, poate cere rezilierea contractului.
Contractul este legea partilor conform art 969 si 970 din codul civil, astfel ca fratii dvs, nefiind parti contractante , ci terte persoane, nu pot ataca acel contract.
Inteleg ca la deschiderea si dezbaterea succesiunii tatalui dvs. fratii au renuntat in mod explicit la drepturile succesorale, unul dintre ei cerind in schimbul drepturilor sale o suma de bani (si-a vandut catre dvs. cota parte a drepturilor sale).
Daca renuntarea la succesiune a tuturor fratilor s-a consemnat intr-un inscris notarial sau tranzactie in instanta (in cadrul dezbaterii in instanta a succesiunii), iar eliberarea certificatelor de mostenitori a consfintit aceste acte, in urma carora mama dvs. a vandut apoi catre dvs. (altfel nu vad cum v-a vandut un imobil/vanzare care se face numai in notariat si presupune prezentarea unor acte valabile de proprietate), atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. Oricum va sfatuiesc sa va angajati un aparator in situatia in care fratii dvs. vor cere (probabil) rezilierea contractului de vanzare-cumparare incheiat.(din ce spuneti, cu clauza de intretinere sau cu renta viagera). Este necesar ca si mama sa sustina indeplinirea obligatiilor asumate de dvs. prin contract, mai ales daca este cumva stipulat ca pretul contractului il constituie tocmai indeplinirea obligatiilor de intretinere. Reveniti cu detalii.
buna ziua!
ati dobandit o cota parte dintr-un imobil format din teren+constructie printr-un act redactat de avocat?!
vreau sa va atrag atentia ca dr de prop asupra terenurilor se dobandste doar prin act autentic!
cu mama dvs ce act ati incheiat?
am act vanzare-cumparare pe intreg terenul si casa am despagubit pe unul dintre fratii mei cu suma de 50mil acum 6ani,si mi-a cedat mie partea lui oa mama mi-a vandut mie am act autentic ,contract vanzare-cumparare la notariat si fratii mei acum in special cel pe care l-am despagubit vor sa atace actul sa nu mai fie pe numele meu sa fie iar pe numele mamei pot fratii sa ma dea in judecata pt ca mama nu ar vrea
da 2 frati au cedat mamei partea lor iar unul dintre frati a cerut suma de 50mil vechi sa-l despagubesc sa renunte si el la partea lui in favoarea mea si apoi mama mi-a vandut mie la notariat cu act autentic contract vanzare cumparare in urma succesiunii dar la notariat am incheiat actul doar intre mine si mama mea fratii mei nu au mai fost de fata ei deja ii cedase partea lor mamei mele mai era nevoie sa vina ei de fata la notariat?am toate documentele in urma procesului care aavut loc cand s-a facut succesiunea,astept raspuns urgent va multumesc