avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AM ACT VANZARE CUMPARARE TEREN SI CASA DE LA MAMA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AM ACT VANZARE CUMPARARE TEREN SI CASA DE LA MAMA

mama in urma succesiunii tatal meu e mort a dobandit intreg terenul si casa mai putin o pate a unuia dintr fratii mei care n-a vrut sa i-o cedeze si eu l-am despagubit cu suma de 50mil vechi acum 6ani si mi-a cedat mie partea lui am act la avocat ca i-am dat banii mama mi-a dat mie act vanzare cumparare cu singura clauza sa stea cu mine pana moare sa n-o pot da afara si acum fratii vor sa atace actul sa nu mai fie pe numele meu ce sanse au?am si rolul schimbat pe numele meu la primarie.va rog sa-mi raspunde-ti urgent ce sanse am eu?
in contract nu asa este specificat cu, clauza de intretinere scrie uz fruct viajer si am inteles ca inseamna sa n-o dau afara pana la moartea ei/
,dar nici nu se pune discutie sa o gonesc o si intretin nu e nevoie de clauza fratii mei vor sa nu mai fie actul pe numele meu ci sa fie din nou pe numele mamei ca sa nu mai poata sta sotul meu acolo dar am ate autentice de la notariat de la tribunal in urma caruia a avut loc procesul
buna seara!
problema sta in felul urmator;
un contract de vanzare cumaparare cu rezerva unui uzufruct viager incheiat intre un
parinte si un descendent se bucura de o prezumtie de donatie, art.845 cod civil
in cazul decesului mamai dvs fratii ar putea ataca actul incheiat intre aceasta si dvs.
buna ziua va multumesc pt raspuns dar fratii mei vor acum s atace actul pe motivul ca nu stiau ca va fii actul lsi pe numele sotului meu pt ca eu sunt casatorita legal si cand am primit actul de la mama l-am specificat si pe sotul meu in acte,vor sa fc in asa fel ca sotul meu sa nu mai poata intra acolo noi suntem plecati in strainatate acum dc eu l-am despagubit pe unul dintre fratii mei si am act la mana si cu el semnat de el si de avocata el mai poate avea dreptul la partea lui care mi-a vandut-o mie de fapt?
degeaba ne dam cu presupusul . ar trebui sa mergeti la avocat cu toate actele ce le detineti pt. a primi un raspuns prompt.
in principiu, fiind vorba de vanzare-cumparare intre descendenti si ascendenti, acest act va putea fi atacat la decesul mameui dvs., de catre ceilalti frati.
dar daca spuneti ca unul dintre frati a renuntat in mod expres in favoarea mamei si l-ati si despagubit, acesta nu are nici un motiv sa va dea in judecata . si chiar daca ar proceda in acest fel, nu ar avea castig de cauza.
in ceea ce-i priveste pe ceilalti frati, daca nu au renuntat la cota parte ce li s-a atribuit in urma dezbaterii succesiunii dupa tatal dvs., dansii vor putea sa va actioneze in instanta dupa decesul mamei .
deocamdata nu pot face nimic.
buna ziua da este un contract de vanzare-cumparare eu am 3frati 2 dintre ei i-au cedat partea mamei la succesiune iar pe unul dintre frati l-am despagubit eu cu suma de 50mil si mi-a cedat mie partea lui apoi mama mi-a vandut mie am act autentic la notariat scrie clar ca mama mea burnei floarea imi vinde mie fiica ei si toate celelalte dar normal o sa merg la un avocat deocamdata nu sunt in tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am desbagubit un frate si acum vrea sa ma dea in judecata ContSters119694 ContSters119694 buna ziua ,dupa ce mama a fc succesiunea 2frati i-au cedat ei cota lor mamei,iar pe unul dintre frai l-am despagubit acum 4ani cu 50mil vechi,am chitanta la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - clarificări succesiune Marya2019 Marya2019 Buna ziua, Vā rog sā mă lămuriţi in situaţia de mai jos: In urma cu vreo 8 ani i-am dat mamei bani cu care a cumparat un apartament pe numele ei. Dupa ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cu clauza de renta viagera psiholog_elena psiholog_elena Buna ziua, as dori sa intreb un avocat pentru a-mi explica situatia in care ma aflu. Parintii mei au impreuna o casa si un teren. Tatal a murit iar prin ... (vezi toată discuția)