avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Solicit și eu o clarificare în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Solicit și eu o clarificare în următoarea problemă ...

Bună ziua!

Solicit și eu o clarificare în următoarea problemă : sunt angajatul unei societăți pe acțiuni, care are unic acționar consiliul local al localității unde domiciliez. Societatea funcționează în conformitate cu Legea 31/1990, ca orice societate comercială, are buget propriu de venituri și cheltuieli (se autofinanteaza), deciziile sunt luate de către membrii CA.
În acest moment, în cadrul societății este nevoie de o modificare a organigramei (angajare de personal suplimentar) deoarece activitatea societății este în plina dezvoltare. Totodată, la propunerea directorului societății, exista un plan de majorare venituri salariale pentru fiecare palier al organigramei. Însă, departamentul juridic al societății se opune acestor acțiuni pe motiv ca legea bugetului pe anul 2021 nu permite aceste lucruri (angajări noi, creșteri salariale) și pe motiv ca societatea este o societate transformata dintr-o fosta societate de stat cu mulți ani în urmă.

Întrebarea mea este: societatea la care sunt angajat se supune legii bugetului 2021 și are anumite restricții de angajare, majorare venituri salariale sau este o societate comerciala de sine stătătoare, din moment ce funcționam ca orice societate comercială din aceasta țară și se pot lua orice decizii de către director și CA?

Alte discuții în legătură

Reducerea salariala cu 25% tromar tromar Care ar fi baza legala si cum ar trebui sa arate un document pentru actionarea in judecata a angajatorului care incalca prevederile Codului Muncii si al ... (vezi toată discuția)
Organigrama unei societati comerciale pe actiuni Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Trebuie prezentata si eventual discutata in contradictoriu organigrama unei societati comerciale pe actiuni cu sindicatele? (vezi toată discuția)
Contract de mandat administrator s.a. MGHEORGHE78 MGHEORGHE78 Am urmatoarea situatie: directorul general al unei societati pe actiuni a fost ales administrator al societatii. Din cate am citit eu in legea 31, contractul ... (vezi toată discuția)