avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutorul de somaj unui administrator de firma?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutorul de somaj unui administrator de firma?

Buna ziua ! Poate inceta contactul de munca cu articolul 65 a unei persoane angajate la o firma , dar este administator la o alta firma?
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 17:18, 21 Ianuarie 2010
Contractul poate inceta in baza art 65 din codul muncii, insa avand si functia de administrator la o alta societate si incasand indeminzatie (venituri), acesta nu beneficia de ajutor de somaj, decat in cazul revocarii si din aceasta functie.
Buna ziua,

Vreau sa suspend o microintreprindere (contructii) sa nu platesca impozit forfetar pentru ca nu exista cerere pe piata.
Patronul este ingropat in datorii, banca, stat si rude.
Este posibil sa reactiveze firma cand va fi scos forfetarul sau apare vreun contract.
Ca alternativa are in vedere si infiintarea unui PFA (cu impozitarea in sistem real pentru ca norma de venit este 10.750 lei ron pentru Bucuresti, cod CAEN 4333) in cazul aparitiei unui contract cert.
Este legala desfintarea postul de administrator cu articolul 65. alin.1 sa aiba dreptul la somaj? Este posibil la reactivarea firmei sa functioneze cu acest post desfintat? Daca nu, cum beneficiaza de somaj avand in vedere ca a platit contributiile la somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu de crestere copil lore-geta lore-geta Buna ziua, In data de 31.08.2013 fetita mea face 2 ani.Firma la care am lucrat nu mai poate sa ma primeasca inapoi, desfintarea postului ocupat de mine.Stiu ... (vezi toată discuția)
Incetare loc munca receptioner magazin alimentar? ContSters172518 ContSters172518 Avem un receptioner marfa in magazin,dar nu mai avem nevoie de ea,si as dori sa incetez locul ei d emunca,dar nu pot ca ne santajeaza cu avocat.Am oferit sa ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract individual de munca fara acordul angajatorului LDL LDL Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt implicatiile si ce sanctiuni se pot aplica in cazul in care un asociat cu parti egale (50 % ) intr-o societate care ... (vezi toată discuția)