Bună ziua! Doresc să radiez de la școală, copilul. După ce l-am înscris la o școală, und nu a fost acceptat din lipsă de locuri, a fost înscris la școala de circumscripție, școală pe care nu o dorim. Im momentul de față dorim să îl înscriem la o alta școală din sectorul nostru, care mai are locuri, dar pentru a face acest lucru, trebuie să îl radiem de la școala la care este înscris în momentul de față. Când am mers pentru a face cererea de radiere de la școală, am fost trimiși la ISMB, când am ajuns la ISMB ne-au spus că trebuie la scoala de unde vrem să radiem. Când am ajuns iarăși la școală ne-au pus să așteptăm, după care ne-au spus că nu se poate face radierea, fara explicații. Întrebareaea este: se poate face radierea sau nu ne acceptă pentru a ne tine in școală?
Din cate cunosc, la nivel de Bucuresti :
După completarea și validarea cererii-tip de înscriere, numele copilului nu mai poate fi radiat din aplicația informatică în vederea înscrierii la o altă unitate de învățământ, decât în situații excepționale (cazuri de amânare a înscrierii în învățământul primar din motive medicale, schimbarea domiciliului etc), cu aprobarea Comisiei municipiului Bucureşti de înscriere a copiilor în învăţământul primar.