avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare 4 ore pe zi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare 4 ore pe zi

Buna ziua!Sunt bolnav de schizofrenie.Am certificat de handicap permanent nerevizuibil grad accentuat.Lucrez la un magazin 8 ore pe zi.Vreau să mă pensionez cu 4 ore .Mi a spus psihiatrul meu că mă poate pensiona oricând cu 4 ore având în vedere gravitatea bolii mele .As vrea să știu va rog frumos cum mă afectează la pensie acest lucru?De exemplu daca lucrez 10 ani 4 ore pe zi e că și cum aș lucra 5 ani de zile 8 ore pe zi?As dori va rog frumos sa mă faceți să înțeleg.Am uitat : cat este pensia de handicap având în vedere că eu am 9 ani pe cartea de munca cu 8 ore pe zi?Va mulțumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 25 Mai 2021
Daca lucrati 10 ani cu 4 ore pe zi este ca si cum ati lucra 10 ani cu 8 ore/ zi

1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.
Deci mă pot pensiona cu 4 ore pe zi și se voi primi când voi ieși la pensie aceiași bani că și cum as fi lucrat 8 ore pe zi?As mai avea o întrebare.Cat este pensia pe care o primesc daca lucrez 4 ore pe zi?Eu am certificat de handicap permanent nerevizuibil accentuat.Va mulțumesc!
Va puteti pensiona de invaliditate gradul III , care va dreptul la munca maxim 4 ore/zi.

Nu m-am referit la bani , ci la vechime/stagiu de cotizare . Pensia se va calcul si in functie de salariul primit.
Și pensia cat este?Va mulțumesc pentru răspunsuri!!
Este greu de precizat , intrucat calculul pensiei depinde de mai multi factori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am cateva intrebari. sunt pensionar invaliditate gr. ... adriankiss69 adriankiss69 Buna ziua. Am cateva intrebari. Sunt pensionar invaliditate gr. III, nerevizuibil, Detin un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat cu ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de invaliditate mihaela.ion mihaela.ion Buna ziua, Eu am dosar de pensie de invaliditate grad 3 din 2013, având voie sa lucrez maxim 4 ore pe zi. In 2020 am solicitat sistarea plății ... (vezi toată discuția)
Iesirea definitiva la pensie in caz de handicap manuelaram manuelaram Bună ziua, Am pensie de invaliditate gr, II, si 30 ani si 6 luni de munca, cotizati. Sunt născută in august 1967. De 3 ani am certificat de handicap ... (vezi toată discuția)