avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe proprietatea mea (fond aservit) , in urma unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe proprietatea mea (fond aservit) , in urma unui proces, s-a ...

Pe proprietatea mea (fond aservit) , in urma unui proces, s-a instituit o cale de acces catre un teren arabil (fond dominant), S-a incheiat punerea in executare, am lasat libera calea de acces. Intrebarea mea este urmatoarea, ma pot folosi si eu , ca proprietar al terenului, de calea de acces sau este in folosinta exclusiva a celui care trece prin curtea mea? Care sunt drepturile si obligatiile mele ca si proprietar de drept? Mentionez ca suprafata respectiva de teren, pe care s-a instituit cale a de acces (respectiv 4 x 33m), a ramas inscrisa in actul meu de proprietate. Va multumesc pentru raspuns. Cu respect, o zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:06, 26 Mai 2021
Este normal ca suprafata respectiva sa fie apara in patrimoniul dvs pentru ca nu ati pierdut-o. Aceasta suprafata este doar grevata de o sarcina, in virtutea careia trebuie sa permiteti accesul proprietarului fondului dominant. Aveti in continuare si dvs acces pe aceasta suprafata si va puteti folosi in orice fel vreti cata vreme nu impiedicati/ingreunati accesul proprietarului fondului dominant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O cale de acces către o clădire se înscrie în cartea funciară, este arătată distinct? ContSters382135 ContSters382135 O cale de acces catre o cladire se inscrie in cartea funciara ? Adica in acte este aratata distinct ? La mine in acte scrie \" teren intavilan \" .....etc . ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere si bariera daniel_vasile daniel_vasile Buna ziua, Am cumparat un imobil cu servitute de trecere pe un teren.Acum proprietarul terenului vrea sa puna o bariera pe drum cu acces cu cartela platita ... (vezi toată discuția)
,,libera de sarcini" catatohanean catatohanean Buna ziua.Cine poate sa ma ajute si sa-mi explice termenul juridic ,,libera de sarcini\'\'. Multumesc. (vezi toată discuția)