avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ,,Libera de sarcini"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

,,Libera de sarcini"

Buna ziua.Cine poate sa ma ajute si sa-mi explice termenul juridic ,,libera de sarcini''. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 11:59, 23 Aprilie 2010
Expresia se foloseste cu privire la bunuri (mobile sau imobile) si desemneaza faptul ca aceste bunuri nu sunt grevate de obligatii (sarcini) cum ar fi, de exemplu, sarcina intretinerii sau aceea a platii unei rente viagere.

Multumesc! Credeti ca,, grevat de un drept de servitute" ar insemna ca nu este libera de sarcini ?
Da, aceasta inseamna ca un teren are calitatea de fond aservit fata de alt teren care are calitatea de fond dominant. De exemplu poate fi vorba despre o servitute de trecere, adica proprietarul terenului care are calitatea de fond dominant are dreptul sa treaca pe terenul altei persoane pentru a ajunge la proprietatea sa. Servitutile sunt de mai multe feluri insa aceasta este cea mai des intalnita . Odata cu transferul dreptului de proprietate asupra terenului ce este considerat fond aservit se transfera noului proprietar si obligatia de a respecta servitutea de trecere pentru fondul dominant. Sper ca am fost pe intelesul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere si bariera daniel_vasile daniel_vasile Buna ziua, Am cumparat un imobil cu servitute de trecere pe un teren.Acum proprietarul terenului vrea sa puna o bariera pe drum cu acces cu cartela platita ... (vezi toată discuția)
Un proprietar al terenului. altul al constructiei anasm anasm Salut, am si eu o speta. O societate X cumpara niste constructii (hale si depozite) pe un teren care la momentul incheierii contractului era proprietatea ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere cu sau fara despagubiri _adi_ _adi_ Bunicul a detinut o parcela de teren de 6000m inainte de 1990. A vandut 1000m in 1991 ( casa si terenul de langa casa) S-a facut in asa fel schita terenului ... (vezi toată discuția)