avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Un primar nou ales când are puteri depline?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Un primar nou ales când are puteri depline?

Bună ziua. Un primar nou ales când are puteri depline? Când poate face angajări? De când are drept de semnătura? Pe ce bază poate fi angajat noul administrator public ( City manager)? Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ana Alexandrov , Avocat 11:43, 26 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 150 din OUG nr. 57/2019: „Depunerea jurământului şi intrarea în exerciţiul de drept al mandatului
(1) Primarul depune jurământul prevăzut la art. 117 în prima şedinţă privind ceremonia de constituire a consiliului local sau în faţa judecătorului delegat, în camera de consiliu, în cazul în care prima şedinţă privind ceremonia de constituire a consiliului local nu are loc în termen de 60 de zile de la data alegerilor.
(2) Primarul care refuză să depună jurământul este considerat demisionat de drept.
(3) După depunerea jurământului, primarul intră în exerciţiul de drept al mandatului
.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce dată curge termenul de 15 zile de suspendare raport ... oanaportar oanaportar de la ce dată curge termenul de 15 zile de suspendare Raport de serviciu ? Un angajat a fost ales concilier local. Acesta și-a suspendat Raportul de ... (vezi toată discuția)
Revocarea primarului pentru incompatibilitate LOREDANITA LOREDANITA Buna ziua, Un primar este ales la alegerile din 10 iunie 2012, obtine incheierea de validare a mandatului in data de 19.06.2012 cu mentiunea definitiva. In ... (vezi toată discuția)
Constiuirea unui nou consiliu local cata32 cata32 După alegeri, până la sedinta de constituire a noului consiliu local se poate convoca vechiul consiliu local in sedinte? Care sunt prevederile legale in ... (vezi toată discuția)