avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Sunt in concediu de risc si astazi am fost ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Sunt in concediu de risc si astazi am fost anuntata ...

Buna ziua! Sunt in concediu de risc si astazi am fost anuntata ca am o poprire cu o valoare de 3500 lei. Aceasta poprire mi s a pus si pe cont, Ing si Unicredit si la angajator. Este legal sa mi se ia bani avand in vedere ca vorbim de un medical? Si sa mi se blocheze si conturile si angajatorul sa retina in acelasi timp?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:39, 28 Mai 2021
Salariatul care este in concediu medical primeste indemnizatie de concediu medical care nu este venit de natura salariala, drept pentru care nu se supune popririi. Trebuie instiintat cel care a instituit poprirea despre aceasta situatie.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Salariatul care este in concediu medical primeste indemnizatie de concediu medical care nu este venit de natura salariala, drept pentru care nu se supune popririi. Trebuie instiintat cel care a instituit poprirea despre aceasta situatie.

Acesta sustine ca nu se incadreaza in prevederile legale ca venituri ce nu se pot popri.
Atunci in instanta in 15 zile contestatie la executare sa hotararsca instanta natura veniturilor si cat se poate popri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instaurarea popririi pe contul de salariat Petrica Nicolae Petrica Nicolae Buna ziua, Numele meu este Nicolae Petrica . Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie ( prin lege ) instiintarea angajatorului,din partea ... (vezi toată discuția)
Poprire pe concediu de sarcina si lauzie nukytza nukytza Buna ziua, am cateva intrebari la care nu reusesc sa gasesc raspuns in postarile anterioare facute pe site. Am sa expun situatia mea, urmand sa adresez ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe conturi. gabriel8 gabriel8 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie a carei legalitate este indoielnica (parerea mea),si doresc sa ma ,,luminati'' vis'a'vis de aceasta problema,cu ... (vezi toată discuția)