avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozitul pe nerezidenti.
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozitul pe nerezidenti.

Buna ziua,

Am un partener din Kyrgyzstan de la care am achizitionat servicii de implementare soft si abonament lunar de mentenanta soft.
In ceea ce priveste impozitul pe nerezidenti, nu am identificat existenta niciunei conventii cu Kyrghyzstan si nici nu apare in lista tarilor cu care Romania are schimb de informatii, drept urmare trebuie aplicat art. 224, alin(4), pct.(c) din CF - retinerea impozitului din veniturile impozabile obtinute din Romania de nerezidenți prin aplicarea cotei de 50% asupra veniturilor brute.
Cunoasteti daca la nivel de UE exista un protocol specific(schimb de informatii cu Kyrghyzstan) care se aplica?

Multumesc, o zi frumoasa!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Maria_Tanase , utilizator 09:48, 31 Mai 2021
Partenerul dumneavoastra nerezident in Romania a prestat serviciul pe teritoriul tarii noastre? Doar atunci este impozitat aici.

Dati-ne mai multe detalii referitoare la tranzactie.
Buna ziua,

Partenerul din Kyrgyzstan a parametrizat un software pentru inregistrari operationale care sunt preluate in softul contabil pe care noi il aveam deja. Parametrizarea softului s-a facut in Kyrgyzstan, iar pentru implementare s-au conectat la serverul nostru din Romania.

Multumesc, o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie gazduire web in sua - impozit pe venitul nerezidentilor dannad001 dannad001 O firma din Romania are un Site web gazduit (hosted) pe un server din SUA ce apartine unei firme din SUA. Cum calculam Impozitul pe venitul Nerezidentului ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie prezentarea certificatului de rezidenta fiscala pentru achizitii de software online de la nerezidenti? Anca Negoescu Anca Negoescu Va contactez in legatura cu impozitul pe veniturile obtinute din Romania de catre nerezidenti, UE sau NON-UE. Societatea noastra achizitioneaza licente ... (vezi toată discuția)
Tva/impozit nerezidenti achizitii servicii externe Iulia_8891 Iulia_8891 Suntem o societate cu caen 6201: Realizare a softului la comanda. Am facut/urmeaza sa facem o serie de achizitii atat extracomunitare cat si intracomunitare ... (vezi toată discuția)