avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Bună ziua As dori sa știu dacă acum nu mai este ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Bună ziua As dori sa știu dacă acum nu mai este nevoie pentru ...

Bună ziua
As dori sa știu dacă acum nu mai este nevoie pentru înființarea unui ong de un minim al patrimoniului, ce ar trebui sa scriem în statut despre patrimoniu. Țin sa menționez ca ne - a fost refuzat dosarul pe motiv ca statutul trebuie sa cuprindă și patrimoniul inițial.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:24, 4 Iunie 2021
Treceti o anumita suma .
Fără sa deschid un cont la o banca?

Cornel Vasile a scris:

Treceti o anumita suma .

Cererea de înscriere va fi însoțită doar de următoarele documente:
....
b) actele doveditoare ale sediului, precum și cele privind patrimoniul inițial doar în cazul aportului în natură constând în bunuri imobile;
...

Actele doveditoare privind patrimoniul inițial se solicita doar în cazul aportului în natură , nu si in cazul aportului în bani.
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da tocmai ca legea o citisem și eu deasta nu ii înțelegeam pe cei de la judecătorie. Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Cererea de înscriere va fi însoțită doar de următoarele documente:
....
b) actele doveditoare ale sediului, precum și cele privind patrimoniul inițial doar în cazul aportului în natură constând în bunuri imobile;
...

Actele doveditoare privind patrimoniul inițial se solicita doar în cazul aportului în natură , nu si in cazul aportului în bani.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati trecut in statut in ce consta si ce valoare are patrimoniul, in mod corect v-au respins. Existenta unui patrimoniu e indispensabila pentru legala infiintare a oricarei persoane juridice. Cerinta e in vigoare, ce s-a eliminat a fost stabilirea unui nivel minim obligatoriu si cerinta de a depune dovezi. Acum puteti pune si , de exemplu, 30 sau 100 lei, si e suficient ca e mentionat in Statut, care joaca in aceasta privinta rol de declaratie pe proprie raspundere, de aceea nu mai trebuie depus la banca si depus la dosar actul de la banca....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniul initial la infiintarea unei asociatii. MuresanuDaniel MuresanuDaniel Dupa noile reglementari patrimoniul initial la infiintarea unei asociati , trebuie sa fie in cuantum minim de 200 lei si trebuie depus la o banca printr-un ... (vezi toată discuția)
Depunere patrimoniu initial la constituire ong? ienachi ienachi Urmeaza sa depun actele de constituire ONG la Judecatorie si nu sunt lamurita daca trebuie sa depun o suma ca dovada a patrimoniului initial si unde sa vărs ... (vezi toată discuția)
Valoare patrimoniul initial asfsp asfsp Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna exact care este cuantumul in lei al patrimoniului initial pentru o asociatie ce urmeaza a fi infiintata pana la data de ... (vezi toată discuția)