avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, ma puteți ajuta cu un răspuns va rog? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, ma puteți ajuta cu un răspuns va rog? Dacă sunt ...

Buna seara, ma puteri ajuta cu un răspuns va rog?
Dacă sunt proprietar pe o cota parte din calea de acces la terenul meu, pot Închide cu gard?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:19, 27 Mai 2021
obtineti in prealabil acordul celorlalte cote parti
aveti o cota parte, dar nu stiti fizica care e aceea pe teren, deci nu puteti ingradi.
Pai cota parte ce îmi aparține, nu ar fi de fapt bucățica de teren cât time gardul meu?
Trebuie sa existe in acte? Scoaterea din indiviziune adică?
O cota parte dintr-un intreg nu inseamna exact parcela din fata gardului, asta ar presupune un partaj, o iesire din indiviziune cu cadastru separat etc.
puteti sa faceti gard daca vecinii sunt de acord si fara autorizatie, alegeti ceva cu costuri mici.
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2021
gi-jane2, moderator
O cota parte din dreptul de proprietate asupra unui imobil presupune ca nu stiti exact care este partea dvs, indentificabila in materialitatea ei pe teren, ci ca stiti doar exact care este intinderea drepturilor dumnevoastra. Este ca si cum ati sti, de exemplu, ca vi se cuvine o parte, sa zicem jumatate, din apa aflata intr-o sticla - nu stiti care portiune este a dumneavoastra, cunoasteti doar cantitatea, individualizarea urmand a se face ulterior pe baza acordului tuturor celorlalti coprorietari, daca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare teren aledical aledical am un teren pe care sintem 4 proprietari eu am facut un antecontract pe jumatate din suprafatia de teren partea mea si a sorei mele care ma imputernicit sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele ... Emma06 Emma06 Bună ziua! În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele meu am făcut succesiune după unul dintre bunurile tatălui meu, mai exact, 1/2 dintr-o ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu mai multi proprietari silvyanna silvyanna Buna seara, suntem 3 frati si as vrea sa stiu daca vreunul dintre noi poate sa vanda partea lui de teren daca nu am iesit din indiviziune (vezi toată discuția)