avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CASA CU PROPRIETATEA IN DEVALMASIE Detin 1/4 din casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CASA CU PROPRIETATEA IN DEVALMASIE Detin 1/4 din casa parinteasca ...

CASA CU PROPRIETATEA IN DEVALMASIE
Detin 1/4 din casa parinteasca in care locuieste o sora, ea detine 1/3 din casa. Dupa 1990 a construit lipit de casa parinteasca inca 3 camere si a renovat fara sa-mi ceara acceptul. Acum inlocuieste acoperisul de tigla cu unul de tabla tot fara s-mi ceara acceptul. Se considera unic proprietar.
Pot sa opresc inlocuirea acoperisului? Cum?
Cel mai recent răspuns: dorina49 , utilizator 11:17, 27 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in indiviziune vreti sa ziceti, nu in devalmasie.
Faceti partaj si scapati de problema, cereti sa ii fie atribuita casa si sa va dea sulta pt cota dvs.
Nu are sens sa va complicati daca dvs nu locuiti acolo, macar va valorificati cota.
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc pt..raspuns! As dori sa stiu cum pot sa o impiedic din urmatorul motiv: in anul 1990 am obtinut autorizatie de constructie pt. o casa in aceeasi curte cu acceptul mamei si al surorii (noi 3 eram coproprietari) Intelegerea a fost sa mostenim fiecare jumatate din gradina,cite 15 ml la strada. Am construit casa lasand distanta de 1 ml la spatele casei (respectand prioectul) dar,sora a pus un stal la gardul ei la strada lasandu-mi doar 14,5ml la strada. Am vrut sa-mi intabulez casa am chemat topograful a facut documentatia si am nevoie la cadastru de semnatura surorii. Pt ca refuza sa-mi semneze as dori sa o obli (o sa spuneti santajez) prin blocarea lucrarii cu acoperisul. Stiu ca are nevoie de acceptul meu, dar in baza carei legi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi coproprietar dorina49 dorina49 Detin 1/4 din casa parinteasca in care locuieste o sora cu familia. Dupa 1990 a facut adaugituri si modificari la casa si nu mi-a cerut acordul. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Ce drept de propietate am aurelian_relu aurelian_relu tatal meu mort de 35 de ani,eu aveam 6ani am trait cu mama, aveam casa ramasa de la tata de 2 camere si un hol , eu mam casatorit si am un copil de15 ani in ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren trecut in proprietatea statului dorina49 dorina49 In anul 1984 a-s facut succesiunea dupa tata. Eu si o sora am mostenit care 1/4 din casa si teren(mama si 2 surori au renuntat). In 1987 mama a incheiat ... (vezi toată discuția)