avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vânzare cumpărare apartament. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vânzare cumpărare apartament. Vreau sa cumpăr un apartament iar in contractul de v/c notarul ...

Vreau sa cumpăr un apartament iar in contractul de v/c notarul a trecut - fără sa ma întrebe si fără sa mi atragă atenția asupra acestui aspect -
o clauza prin care ‘cumpărătorul ‘/ adică eu - plătește datoriile vânzătorului; este asta o practica legală?
Cel mai recent răspuns: olij , utilizator 21:35, 31 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal, nu. La data instrainarii, vanzatorul trebuie sa prezinte certificat de atestare fiscala si adeverinte de la Asociatia de proprietari si furnizorii de utilitati, ca nu figureaza cu datorii.
Dar sunt si situatii in care, cumparatorii sunt de acord sa preia si eventualele debite.
Personal, nu agreez aceasta practica.
Daca nu ati apucat sa semnati contractul de vanzare, rugati notarul sa modifice acest aspect.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți grija mare! Nu semnati asa ceva! Am vazut ca, mai nou se practica....dupa ce semnati platiti și prețul și rămâneți și cu datoriile...eventual credite la bănci unde s-a pus garanție apartamentul.consultati un avocat sa studieze contractul inainte de a-l semna, e cel mai bine ca să stați liniștit!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei, să nu exagerăm cu creditele.
Dacă vânzătorul ar fi avut credit ipotecar, ar fi fost notată ipoteca legală asupra apartamentului, iar pe extrasul de Carte Funciară ar fi apărut aceasta sarcină.
Vânzătorul nu ar fi putut vinde, decât cu acordul băncii.
Ideea cu avocatul e foarte buna. Întrebarea mea viza mai degrabă atitudinea notarului; n avem toți exercițiul citirii unui contract, maica mea de ex. - are încredere oarba in notar....Eu am crezut întotdeauna ca notarii sunt acolo sa se/ne asigure ca tranzacțiile se întâmpla, corect, etic, cu respectarea legii. Pana la ntamplarea asta nu mi ar fi trecut prin minte sa ma duc la notar cu avocatul
Problema e ca nu mi a atras atenția acestei clauze; corect din toate punctele de vedere era sa precizeze deschis, cu glas tare, ca a pus clauza datoriilor in c/v se eventual de ce! Asa ca eu sa semnez sau nu - in cunoștința de cauza.
Eu am ales notarul (încă un motiv sa ma simt prost) și încă sant nemulțumita de mine ca n am avut prezenta de spirit sa ma ridic și sa plec - găseam alt notar.

Alte discuții în legătură

Contract v-c apartament andyutza andyutza Cum trebuie sa arate un contract perfect de vanzare cumparare a unui apartament in 2010? Ce clauze trebuie sa existe, ce nu trebuie sa existe? Pot avea ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in vila urmeaza sa achizitionam prin credit ... iulyaD iulyaD Cumparare apartament in vila Urmeaza sa achizitionam prin credit ipotecar un apartament in vila. Am semnat deja antecontractul. As vrea sa stiu, ca si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! recent,din cauza pandemiei,am decis să ne mutăm ... CBM CBM Bună ziua! Recent,din cauza pandemiei,am decis să ne mutăm într-o locuință mai mare și am cumparat un imobil cu credit ipotecar. În contractul de ... (vezi toată discuția)