avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum se calculează taxa de timbru dacă am mai multe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum se calculează taxa de timbru dacă am mai multe capete de ...

Cum se calculează taxa de timbru dacă am mai multe capete de cerere (contestație la executare + întoarcerea executării silite + dobânzi legale și despăgubiri pentru comisioanele bancare)?
Mulțumiri anticipate pentru ajutor.
Taxa de timbru datorată de reclamant se calculează de instanța de judecată și i se consemnează către petent printr-o adresă, care i se comunică în acest sens la adresa aleasă pentru corespondența cu instanța.

Pentru fiecare capăt de cerere se datorează câte o taxă de timbru aferentă naturii pretenției, respectiv cuantumului obiectului pretențiilor.

Vă puteteți orienta și calcula singur taxele de timbru accesând OUG nr. 80/2013 la adresa:

[ link extern ]

Dacă veți considera că instanța nu a calculat corect taxele de timbru, puteți face cerere de reexaminare a taxei de timbru în termen de 3 zile de la primirea adresei.

Dacă cuantumul taxei de timbru depășește posibilitățile dvs financiare, puteți solicita instanței în termen de 5 zile de la primirea aceleiași adrese - acordarea facilităților de scutire, diminuare, eșalonare etc , adică ajutor public judiciar conform OUG nr. 51/2008.
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Aveți și un "calculator"automat, pentru capetele de cerere evaluabile în bani, la adresa

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!am si eu o mica problema si as vrea sa imi dati o ... alex_cernea alex_cernea buna seara!Am si eu o mica problema si as vrea sa imi dati o mana de ajutor daca se poate.Concret este vorba de o taxa de timbru.As vrea sa stiu daca la ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar eronata in minus seldom seldom Buna ziua, Azi mi-a venit o comunicare ca trebuie sa achit taxa judiciara de timbru 0 si am drept de contestatie in 3 zile, sub sanctiunea anularii ... (vezi toată discuția)