avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este termenul în care se poate face succesiunea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este termenul în care se poate face succesiunea ? Este ...

Care este termenul în care se poate face succesiunea ? Este o taxa suplimentara la depășirea unui termen? Se poate face succesiunea la orice notar , indiferent de localitatea unde se afla un imobil care va intra la masa succesorală sau trebuie sa fie neapărat din aceeași localitate cu imobilul?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:19, 29 Mai 2021
Dreptul de optiune succesorala se exercita in termen de un an care incepe sa curga de la data deschiderii mostenirii, adica de la decesul defunctului.

Dezbaterea succesiunii este imprescriptibila ...asadar, aceasta poate fi facuta oricand, indiferent cat timp a trecut de la data decesului defunctului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
notarul competent e cel de pe raza ultimului domiciliu al decedatului, acolo mergeti. Si da, daca nu terminati de dezbatut succesiunea in termen de 2 ani de la deces, aveti de platit si impozit pe mostenire 1% din valoarea mostenirii.
Decedatul a avut domiciliul din CI într-o localitate și imobilul pt care se va face succesiunea este in alta localitate . Pot sa fac succesiunea in localitatea pe care o avea decedatul in CI?

gi-jane2 a scris:

notarul competent e cel de pe raza ultimului domiciliu al decedatului, acolo mergeti. Si da, daca nu terminati de dezbatut succesiunea in termen de 2 ani de la deces, aveti de platit si impozit pe mostenire 1% din valoarea mostenirii.

Ultimul domiciliu este cel menționat în certificatul de deces.
In localitatea respectiva trebuie dezbătută succesiunea.
Locurile unde defunctul a avut bunurile nu au relevanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune laurca laurca as dorii daca se poate o clarificare daca in perioada de 6 luni nu se deschide succesiunea ,unul dintre ce-i 3 care suntem trecuti pe testament,ne doreste ... (vezi toată discuția)
Cand se face o succesiune dupa deces? elena.doina elena.doina Buna ziua!Bunica mea a murit acum 2 luni de zile,a avut un singur fiu care a murit cu multi ani inaintea ei.Suntem 4 frati mostenitori.Intrebarea mea este la ... (vezi toată discuția)
Succesiunea Tancogheorghe Tancogheorghe Care este limita de timp în care succesiunea după părinții decedați trebuie făcută? (vezi toată discuția)