avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Se dezbate succesiunea in instanță ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Se dezbate succesiunea in instanță intre mama, ...

Bună seara! Se dezbate succesiunea in instanță intre mama, si cele doua fiice. La final ramine mama sa zicem in casa iar pe cele doua fiice trebuie să le despagubeasca in bani dar mama nu dispune de suma respectiva si menționează ca le va da banii in timp. Intrebarea este nu se termina procesul pina nu le despagubeste mama pe cele două?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:23, 30 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă cele două fiice sunt de acord se poate stabili un termen,dacă nu sunt de acord mai mult de 6 luni judecătorul nu va admite.Daca există acord se stabilește termenul într-o tranzacție,există mai multe variante dacă nu sunt de acord nu conteaza ca nu are bani,poate să fie executat silit imobilul.Totul depinde de relațiile de fam si înțelegerea dintre părți.
Mulțumesc frumos!

Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca stie ca nu are bani de sulta, ar fi bine pt mama sa nu ceara casa , ci sa se vanda daca nici fetele nu vor casa
Mama nu are unde locui iar una din fiice este alaturi de ea. Este vorba de fiica cea mare care vrea o camera din casă dar mai sunt si doua loturi de pamiint si un teren curții construcții, deci are cu ce sa o despăgubească pe sfertul care ii revine. Dar daca refuza si vrea camera din casa sau banii este putin mai greu. Intrebarea era daca fiica refuza si vrea camera din casa desi nu este partajabila nu se incheie procesul pina nu se pun de acord?

gi-jane2 a scris:

daca stie ca nu are bani de sulta, ar fi bine pt mama sa nu ceara casa , ci sa se vanda daca nici fetele nu vor casa

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa se puna de acord, decide instanta daca nu se inteleg, asta e rostul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se dezbate succesiune după tată. mama și cele doua fete în ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Se dezbate succesiune după tată. Mama și cele doua fete în instanță deoarece fata cea mare nu dorește succesiunea sperind ca mama va muri se afla ... (vezi toată discuția)
Cit inseamna 2/8 cât ii revine mamei si 3/8 fiecărui copil in ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Cit inseamna 2/8 cit ii revine mamei si 3/8 fiecarui copil in nr de doi din casă, curte, grădină si două loturi de pamiint. Mama dorește să rămână în ... (vezi toată discuția)
Succesiune după tată prin judecătorie in timp ce se dezbate ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Succesiune după tată prin judecătorie in timp ce se dezbate procesul soția moare ramin cele două fiice. Cum se va proceda in continuare daca procesul nu ... (vezi toată discuția)