avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... noul cod penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

noul cod penal?

E adevarat ca a intrat in vigoare noul cod penal? Stie cineva ceva?
Am auzit la tv ...
Care e? ... lg. 301/2004?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 18:54, 17 August 2006
Numai modificarile la actualul cod penal.
pai ... prin ziare scria ca a intrat in vigoare din 12, la fel, am auzit si pe la vreo 4 posturi TV.
Nu de alta dar am de facut o lucrare si m-ar incurca tare mult ... ar cam trebui sa schimb totul ...
Uite cateva extrase:
- 11 August 2006 - EVZ- " Declaratiile lui Renate Weber au fost confirmate de un sondaj realizat ieri de agentia NewsIn, potrivit caruia, cu doar o zi inainte de intrarea in vigoare a noului Cod Penal, cei mai multi dintre avocati recunosc faptul ca nu au idee despre noile modificari ale acestuia."
- 12 August 2006 - informatia.ro - " Noul Cod Penal a intrat, sâmbătă, în vigoare. Principala modificare se referă la insultă şi la calomnie....."
- 11 August 2006 - Antena3 - " Noul Cod Penal intră în vigoare vineri. Acesta aduce câteva schimbări surprinzătoare. Adulterul şi vagabondajul nu mai sunt considerate infracţiuni, la fel ca insulta şi calomnia...."

etc.

nu e vorba de noul cod penal ci de modificarea celui vechi. A se vedea legea nr. 278/04.07.2006 publicată in M.Of. din 12.07.2006 cu titlul "Răspunderea penală a persoanei juridice" din care prevederile privind persoana fizică intră în vigoare la 30 de zile de la publicare iar cele privitoare la persoana juridică la 90 de zile , deci 12 august respectiv 12 octombrie.
Noul Cod penal, adică Legea nr.301/2004, va intra în vigoare la 1 septembrie 2006, după cum prevede art.1 din OUG 58/2005.
mii de multumiri

Alte discuții în legătură

O intrebare legata de denuntul calomnios... lex_coman lex_coman Stiu ca din noul cod penal au fost scoase insulta si calomnia. Denuntul calomnios a trecut si el la civil sau a ramas tot la penal? (vezi toată discuția)
Sigur insulta si calomnia vor fi reintroduse in codul penal? CYBORG CYBORG Buna ziua! Acum cateva luni citeam ca insulta si calomnia vor fi reintroduse in noul Cod Penal,deoarece asa a decis Curtea Contitutionala(si bine a ... (vezi toată discuția)
Ajutor - insulta (art 205 c.p.) v3ry900d v3ry900d Salutare tuturor celor care scriu pe acest forum si multe multumiri celor care raspund. Daca se poate as dori cateva sfaturi intr-o problema. Intr-o ... (vezi toată discuția)