Bună ziua, în 2019, pe timpul scolii cand eram în clasa a 11-a, primul semestru am rămas însărcinată adică asta pe la mijloc de aprilie, ca apoi pe 24 mai eu am renunțat la școală plecand cu partenerul în Italia, acolo unde am lucrat 2 săptămâni și din motivul ca... gravidă fiind mi a venit rău,si mi s-a încheiat contractul de munca (în agricultura) , apoi în Iunie 2020 am venit în tara, am depus actele pentru alocația copilului și am primit banii din urma (adică pe lunile în care eu eram în Italia și nu am luat alocația copilului acolo) apoi am încercat sa bag actele pentru indemnizație... Însă cea de acolo mi a spus ca se poate dar cu condiția dacă eu nu mai stau cu tatăl copilului fiindcă mama mi-a spus ca să le zic doamnelor de acolo ca nu ma înțeleg cu tatăl copilului ca să pot beneficia de indemnizație, zis și făcut, și a doua zi m-a chemat doamna de acolo ce mi a spus ca va apela la politie, făcându-i plângere tatălui fiindcă nu contribuie la creșterea copilului, ceea ce eu nu vroiam fiindcă știam ca nu e asa, și a doua zi când trebuia sa semnez precum ca acceptam sa facă asta, nu am mai semnat și mi-am retras dosarul. Iar acum fata mea are un an și patru luni, partenerul i-a salariul 2000 de lei și eu alocația copilului de 427 lei, și nu beneficiez de nici un ajutor nici de la stat și nici de la părinții mei. Ce pot sa fac? Țin sa menționez ca eu încă alăptez copilul și nu suntem căsătoriți însă a recunoscut copilul . Exista vreo soluție? Fiindcă din lipsa banilor se produc și certurile și mereu ma gândesc sa devin independenta însă nu am cum fiindcă depind de banii lui pentru a-mi creste copilul, pentru ai putea oferi un acoperiș și o lingura de mâncare.... Plus pampersi... Creme... Medicamente... Va rog frumos, un ajutor sau un sfat este bine venit.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
acuma esti majora banuiesc....
daca nu mai esti la scoala si nici nu ai muncit un an in ultimii 2 ani, nu poate f vb de indemnizatie.
Nu prea conteaza cum te intelegi cu tatal copilului, nu stiu ce ti s-a zis exact de la serviciile sociale.
Ca sa ai independenta, trebuie sa ai unde locui si cu ce te intretine.
Deocamdata nu poti munci ca alaptezi copilul.
esti cam in clinci, de aia lucrurile se fac la timpul lor si in ordine- scoala, serviciu, intemeiem o familie si facem copii. Daca sari direct la etapa cu copilul, sufera cineva.