avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bebe - numele minorului cu parinti necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bebe - numele minorului cu parinti necasatoriti

Există o lege care spune că tatăl nu poate să treacă copilul pe numele lui pentru că nu este​ căsătorit cu mama copilului?
nu exista. tatal ii poate da numele copilului indiferent de relatia pe care o are sau nu o are cu mama copilului.
Mulțumesc frumos.in cazul in care nu vrea și mămica este minora ce trebuie sa facem.si in cazul in care il dam in judecata și în cel în care nu vom recurge la asta.
De ce nu vreti sa ia numele mamei ?
Cred că nu m am exprimat corect.tatal azi vrea copilul mâine nu...inca nu știm sigur ce va fi.am vrea,noi părinții mămici minore(pe ceilalți viitori bunici nu i interesează subiectului bebe) ce și cum e mai bine pentru bebeluș​ și pentru fiica noastră.ea zice că l crește singură însă e mică și habar nu are ce înseamnă să crești un copil.asadar noi o sa o susținem și o să crească bebita cumva;însă considerăm că și el trebuie să contribuie cu atât mai mult cu cât e major și are servici.asadar mă gândeam la pensia de întreținere și la cine și cum poate și trebuie să și asume responsabilitatea pentru ea și pentru bebe.multumesc pentru promptitudinea cu care a ți încercat să mă ajutați.
Treceti copilul pe numele vostru a mamei k el daca azi il vrea maine nu o sa va poate face probleme la inscris copilul la scoala si la parasirea tarii eu sunt in aceasta situatie si stiu ...pe mine ma batut si am plecat cand copilu aveam 2 ani akum are trei sil cresc cusingura parinti mei si nu pot pleca nikaieri fara acordu lui

Alte discuții în legătură

Copil nenascut planurinoi planurinoi Buna ziua! In primul rand felicitari pentru activitatea desfasurata,va citesc zilnic postarile și azi am nevoie, la randul meu, de ajutorul ... (vezi toată discuția)
Testul de paternitate AndreeaDaria AndreeaDaria Buna! Am si eu o nelamurire si va rog respectuos sa ma scoateti din ceata, ca sa zic asa. M-am oferit sa botez un bebe care s-a nascut acum 3 saptamani, am ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume! romeoiasi romeoiasi Doresc sa chem parintii in instanta, care sunt despartiti sa i-au numele lor... Actualmente folosesc un nume care nu este al meu... este a fostului sot al ... (vezi toată discuția)