avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prelungire somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prelungire somaj

In cadrul unei vizite in municipiul Zalau in 25 octombrie 2009 presedintele Basescu a declarat ca somajul ar trebui prelungit cu inca 3 luni datorita situatiei de criza.Va rog sa imi spuneti daca aveti cunostinta ca acest lucru s-a si materializat.Va multumesc.B-)
Cel mai recent răspuns: blareanabel , utilizator 18:17, 6 Ianuarie 2010
Ceea ce reglemeta prerlungirea perioadei de somaj cu inca 3 luni este Ordonanţa de urgenţă nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială.
Pana in prezent NU a aparut nici o alta reglementare.

Art. 1. - (1) Prin derogare de la dispoziţiile art. 39 alin. (1) şi art. 40 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, pentru persoanele care se încadrează în una dintre situaţiile prevăzute la art. 17 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, până la data de 31 decembrie 2009, perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj, stabilită în condiţiile legii, se prelungeşte cu 3 luni.
Da dar aceasta prelungire s-a facut in luna martie 2009,iar el a declarat in oct ca se va mai prelungi inca cu 3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire somaj emanuela_ab emanuela_ab buna ziua, eu am intrat in somaj incepand cu 20 oct 2009 si termin somajul pe 20oct 2010. mai este valabila varianta cu prelungirea somajului cu 3 luni ... (vezi toată discuția)
Durata somaj cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara. In februarie trec 12 luni de cind am intrat in somaj.Va rog sa-mi spuneti daca se prelungeste somajul meu cu 3 luni? multumesc (vezi toată discuția)
Prelungire somaj cu 3 luni ioanstefan ioanstefan Buna ziua, Am inceput somajul in august 2009 si in august 2010 (luna viitoare) imi expira cele 12 luni de care beneficiez. Spuneti-mi va rog, in situatia de ... (vezi toată discuția)