avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Îmi cer scuze pentru deranj, vă rog, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Îmi cer scuze pentru deranj, vă rog, dacă se poate, ...

Bună ziua! Îmi cer scuze pentru deranj, vă rog, dacă se poate, să mă ajutați /îndrumați într-o problema, este vorba despre fratele meu :în toamnă anului 2012 este anunțat că o să aibă un copil dintr-o "relație" pasageră, spunându-i că respectiva nu vrea nimic de la el și își asumă ea tot. Aproape după un an este dat în judecata pentru a recunoaște acel copil. Neavând certitudinea că este al lui, respectiva merge la notar, face o declarație prin care el a să plătească 200 de lei/luna, să fie trecut în certificatul de naștere doar ca tată, nu-i poartă numele copilul, fără drept de vizita, fără nici un alt fel de drept asupra copilului iar acesta a semnat. (acesta s-a întâmplat sub diferite amenințări din partea fam ei) și astfel ea și-a rezolvat problema. În 2014, fratele meu, deschide proces prin care cere testul ADN pentru a se convinge dacă el este tatăl acelui copil, dar nu i se dă dreptul de a merge la testul ADN, spunându-i că are acea declarație la notar și nu mai poate. Acum ea a deschis proces pentru mărire de pensie de întreținere, dacă în acea declarație notarială este specificata suma de 200lei/luna, de ce pentru ea se poate modifica iar pentru el, ca vrea ADN-ul, nu se mai poate face nimic? Mai poate face el ceva, poate cere să facă textul ADN? Ce trebuie să facă? Vă mulțumesc din suflet!!! (suntem disperați)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:45, 2 Iunie 2021
Înainte de a semna fratele dvs tb sa discute cu un av.Nu este tarziu nici acum pt a afla ce variante sunt.O sa fie bun de plata,mama poate să introducă cerere de majorare pensie atunci când cresc nevoile copilului si veniturile tatălui.
El nu se sustrage de la plata pensiei de intretinere , vrea doar să se facă testul ADN pentru a spulbera bănuielile. Ce poate face? Poate cere procesul la alta judecătorie, alt județ? Cum?
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2021
Dydy_21, utilizator
V am explicat cum, mergând la un avocat care sa studieze actele avute,care să citească hotărârea judecatoreasca.deja pronunțată si care să i spuna dacă există soluții.Nu avem cum să ghicim noi pe un forum cum a motivat judecătorul respingerea probei ADN,etc.
Nu poate muta procesul la alta judecatorie numai pentru ca vrea el!!!

Este o procedura ce trebuie respectata.

Probabil ca tipul de actiune pe care a deschis-o nu a fost cea potrivita si de aia i s-a respins.
Ar trebui sa ia legatura cu u n avocat pentru a stabili exact care este tipul de cerere ce trebuie adresata instantei.
Si in cadrul procesului de majorare a pensiei de intretinere, el poate depune o cerere reconventionala.
Dar, aceasta cerere se depune o data cu intampinarea in termenul legal,
Daca este formulata in afara termenului legal se respinge ca tardiv introdusa.

Trebuie sa stiti ca astfel de procese sunt destul de complexe, juridic, desi la prima vedere par simple.

Dydy_21 a scris:

El nu se sustrage de la plata pensiei de intretinere , vrea doar să se facă testul ADN pentru a spulbera bănuielile. Ce poate face? Poate cere procesul la alta judecătorie, alt județ? Cum?

Daca vrea doar să se facă testul ADN pentru a spulbera bănuielile exista clinici private.

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate floaremov floaremov buna seara!sunt noua in aceste probleme si de aceea cer sfatul celor cu experienta,problema este urmatoarea:in urma cu aproximativ 2 ani fratele meu a avut o ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil kmytza_84 kmytza_84 Buna ziua, Am un vecin mai amarat de la tara care are o problema destul de delicata. Concubina lui a plecat din tara in urma cu un an (nu mai stie nimic de ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)