avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate

buna seara!sunt noua in aceste probleme si de aceea cer sfatul celor cu experienta,problema este urmatoarea:in urma cu aproximativ 2 ani fratele meu a avut o relatie cu o femeie, din care a rezultat un copil.el a aflat de sarcina pe la7-8 luni cand nu se mai putea face nimic, astfel s-a nascut copilul.aproape la un an, respectiva l-a dat in judecata de stabilire paternitate.fiind amenintat de fam ei,el l-a recunoscut printr-o declaratie notariala, punandu-i si pensie de intretinere iar copilul va purta numele ei si toate drepturile le-a cerut ea. intrebare e :el mai poate cere fectuarea testului adn acum?sau ce trebuie sa mai faca?:(
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
floaremov, utilizator
Sa conteste recunoasterea paternitatii in instanta.
ce sa faca el ca sa ce?
e convins ca nu e copilul lui?
nu e convins ca e copilul lui de aceea vrea sa face testul adn.mai are vreo sansa sa-l poata face?
Nu exista un termen limita, oricand se poate adresa instantei pt a contesta recunoasterea paternitatii, isi motiveaza in fapt si in drept cererea si il cheama pe copil in judecata prin reprezentand legal mama sa.
Il va costa destul de mult un test adn.
Contestarea paternitatii care nu corespunde adevarului poate fi facuta de catre orice persoana care justifica un interes, oricand.

Filiaţia

SECŢIUNEA 1
Stabilirea filiaţiei
Art. 420
Contestarea recunoaşterii de filiaţie
(1) Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată oricând şi de orice persoană interesată.

(2) Dacă recunoaşterea este contestată de celălalt părinte, de copilul recunoscut sau de descendenţii acestuia, dovada filiaţiei este în sarcina autorului recunoaşterii sau a moştenitorilor săi.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Adipetre94 Adipetre94 Buna ziua de curand fosta prietena a nascut.stiu ca este capilu meu dar nu ma lasa sa-l vad ne-am certat si nici nu vrea sa ma vada.Avand in vedere ca sta cu ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)