avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate contesta inregistrarea din Cartea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate contesta inregistrarea din Cartea de Munca daca ...

Cum se poate contesta inregistrarea din Cartea de Munca daca nu corespunde cu realitatea?
E vorba despre faptul ca in Cartea de Munca o perioada apreciabila inainte de 1989 am fost detasat permanent la 400 km distanta de casa in santier de constructii si montaj utilaje, abuziv, numai pe baza de ordine de deplasare. Desi societatea exista si acum, a avut arhiva, acum spune ca nu mai are nimic din documente justificative cu care sa reconstitui perioada, precum state de plata, condica de prezenta, registru cu ordine de deplasare, deconturi de cheltuieli de deplasare si diurna, etc.
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2021
ion +, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 17:33, 4 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa contestati la data respectiva ,nu acum dupa 30 de ani.
Am contestat domnule Cornel Vasile. Dar am avut consecinte. Omul securitatii din oras a venit la institutie in biroul organului de partid, mi-a pus in vedere ca o sa ma mut cu familia in alt oras, ca sa scap m-am internat la Spital de Psihiatrie 2 saptamani plus alte concedii medicale, Planul a fost bun, am scapat de domiciliu nou fortat dar mi s-a pus in vedere sa plec din institutie. Am reusit sa plec cu transfer totusi dupa 3 ani in 1989. Ca o ironie a sortii dupa 4 ani in 1993 am ajuns fiind chemat la aceeasi unitate in functia de sef serviciu inca 14 ani. Nu stiati cum se finaliza o contestatie inainte de 1989?
acest răspuns util
Când ati revenit nu ați încercat sa îndreptați greseala?
Nu stiam ce consecinte sunt pentru viitor. Cand am iesit la pensie am vazut in Cartea de Munca, am intrat intr-un proces colectiv pentru grupa de munca, am prezentat pe 5 pagini justificarile si nemultumirile mele, insa expertul a obtinut maxim pentru a multumi pe fiecare din proces in intelegere cu reprezentantii societatii. Totusi in decizia instantei din acelasi proces sunt discriminari intre persoane care au ocupat functii identice in cariera, in acelasi timp, dar grupa de munca a fost acordata unora pe toata perioada de activitate si fractionata pentru altii. In ultima ma gasesc si eu. De aceea caut o rezolvare acum tardiva dar pe baza de documente reale si martori ai evenimentelor de atunci.
Va multumesc, dar daca aveti o solutie puteti sa o atasati aici.
acest răspuns util
Daca detineti documente care va sustin punctul de vedere este dreptul dvs. sa deschideti actiune in instanta numai dvs. impotriva firmei, cu atat mai mult cu cat aceasta firma inca exista dupa cum amintiti.
Cereti instantei sa dispuna ca firma sa depuna la dosar documente privind activitatea dvs.
Puteti invoca si vechea hotarare a instantei, punctand partea de discriminare. Puteti nominaliza martori.

Alte discuții în legătură

Majorare retributie decret 46/1982 vmarculet vmarculet decret 46 din12-02-1982 din anul 1984 (anul angajarii) pina in mai 1989 am primit luna de luna o suma fixa lunara cuprinsa intre 175-140 lei, denumita ... (vezi toată discuția)
Salariu nespecificat in cartea de munca marianachelariu marianachelariu In cartea de munca in dreptul primilor trei ani de activitate nu este mentionat salariul Pentru calculul pensiei trebuie cautata arhiva angajatorului pentru a ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu mentiuni diferite in carnetul de munca vs. „fluturas”!? gaby_germ gaby_germ Buna ziua. Sunt in perioada pregatirii dosarului pentru Pensie la limita de varsta. Am niste neclaritatati si doresc sa le inteleg cu ajutorul acestei ... (vezi toată discuția)