avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salariu nespecificat in cartea de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salariu nespecificat in cartea de munca

In cartea de munca in dreptul primilor trei ani de activitate nu este mentionat salariul Pentru calculul pensiei trebuie cautata arhiva angajatorului pentru a obtine adeverinta privind veniturile realizate in respectiva perioada (1986-1989)? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:22, 17 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ce perioada nu aveti mentionat salariul?

Daca ati realizat alte venituri decat ce este consemnat in carnetul de munca si pentru care s-a platit c.a.s., atunci pentru calculul pensiei trebuie cautata arhiva angajatorului pentru a obtine adeverinta privind veniturile realizate in respectiva perioada.
In cartea de munca este consemnata perioada lucrata 04.1986-04.1989, rubrica salarii fiind barata. Asa se completau carnetele atunci, fara a fi precizat salariul? Va multumesc. !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se completau cu salarii.

În situațiile în care, pentru o anumită perioadă care constituie stagiu de cotizare, în carnetul de muncă sau în alte acte doveditoare nu sunt înregistrate drepturile salariale, la determinarea punctajului mediu anual se utilizează salariul minim pe țară, în vigoare în perioada respectivă.
Astfel:
04.1986 - 01 .07.1988 1500 lei
01.07.1988 - 04.1989 2000 lei

Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie ancfd ancfd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati! Sotul meu a primit de curand decizia de pensionare si avem nelamuriri la calculul ... (vezi toată discuția)
Salariu tarifar lunar Elena Soare Elena Soare In carnetul de munca, inainte de 1989 inregistrarile se refera la "salariul tarifar lunar"- in acea rubrica se trecea o valoare, de ex.2000 ROL. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Spor vechime calculat gresit Andrei Savu Andrei Savu Ce se intampla la pensie daca pe statul de plata sporul de vechime a fost calculat gresit? Ex. an 1989 salariu de baza 281o lei ,vechime 9 ani, spor calculat ... (vezi toată discuția)