avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil in afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil in afara casatoriei

am un copil de 1 an si 3 luni pentru care vreau sa obtin incredintarea. nu sunt casatorita cu tatal copilului.Am stat impreuna pana acum 3 luni cand m-am mutat. eu lucrez in bucuresti, am carte de munca si stau in chirie impreuna intr-un apartament cu 3 camere impreuna cu o prietena. Copilul sta la parintii mei in apropierea bucurestiului, iar eu stau cu el de vineri pana luni dimineata. Tatal copilului nu mai are serviciu (lucram in acelasi loc, dar din cauza comportamentului firma a hotarat sa renunte la serviciile sale) si este consumator de droguri (motiv pentru care am hotarat sa rup aceasta relatie). In aceste conditii, ar trebui sa imi fac griji in legatura cu decizia de incredintare a minorului?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
lamelia23, utilizator
Cel mai recent răspuns: lamelia23 , utilizator 12:58, 8 Ianuarie 2010
In prezent minorul e in custodia tatalui?
Daca nu, nu cred ca ar trebui sa va faceti griji ( ca il scoate din tara sau altceva), dar ramane la latitudinea dvs. ce veti face.
Puteti sa intentati actiune pt. custodie daca nu doriti sa depindeti de semnatura tatalui tot timpul pt diverse documente ( de exemplu daca doriti sa plecati cu minorul in excursie in strainatate), mai ales in conditiile expuse de dvs.
minorul nu este in custodia tatalui. Acum caut un avocat cu care sa incep toate procedurile necesare pentru a obtine incredintarea copilului. Nu am pretentii nici de pensie alimentara, vreau doar sa stiu ca este copilul in grija mea si as mai vrea ca vizitele tatalui sa nu fie foarte dese si sa fie facute doar in prezenta mea, pentru ca este destul de schimbator in atitudine, iar problemele lui cu drogurile sunt destul de complicate. Intrebarea mea este daca el se incapataneaza sa vrea copilul, daca are vreo sansa in conditiile astea?
Multumesc frumos
In Romania, peste 96% din hotatarile judecatoresti de incredintare sunt in favoarea mamei.
Este exclus ca tatal sa obtina custodia, chiar daca era cel mai cuminte:) tata din lume, avand in vedere varsta frageda a minorului, instanta va lua in considerarea interesul acestuia de a se dezvolta,creste si educa langa mama.
Aveti 100% sanse.
Succes!
Multumesc frumos pentru raspuns. panica mea principala este faptul ca eu in cursul saptamanii stau in bucuresti pentru ca aici lucrez si ca baietelul meu sta cu mama in targoviste, iar eu imi petrec weekendurile cu el. Deci asta nu reprezinta neaparat un dezavantaj, nu?
Nu este un dezavantaj. Este un lucru normal pt o mama care munceste.

Alte discuții în legătură

Cum sa isi castige custodia copilului tina_mariana tina_mariana parinti s-au certat dintr-o prostie inca fratele meu mai spera sa se inpace cu sotia dar..........nu! si pana acum fratele nu a facut nici un demers in ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna mihaelamaria29 mihaelamaria29 Buna ziua! Suntem divortati de 4 ani si avem un baietel de 5 ani jumate care locuieste cu mine adica la mama( are domiciliu la mine) in urma divortului legea ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil amelia_corut amelia_corut Buna ziua, Sunt mamica unui copil de 1 an si jumatate. Tatal copilului exista(din pacate doar in acte). Nu suntem casatoriti.De altfel nici nu ne intelegem, ... (vezi toată discuția)