avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație apartament

Buna ziua
Am moștenit un apartament cu 2 camere după moartea părinților, in urma succesiunii, sora mea renunțând la drepturile ei prin notariat. Pot dona acest apartament sorei mele ( cea care a renunțat) cu condiția că în cazul în care îl vinde să îmi de-a jumătate din bani?
Mulțumesc pentru răspunsuri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:16, 2 Iunie 2021
Buna ziua,
Il puteti dona. Dar, o astfel de conditie nu poate fi pusa in actul de donatie.
Trebuie gasit un alt instrument juridic pentru ceea ce vreti dvs.
pai de ce sa va dea jumatate din bani daca il vinde ? daca il vinde si e al ei, imparte banii daca vrea.
de ce ii donati daca a renuntat la mostenire ?
daca vreti jumatate din el dar si sa ii dati surorii, ii donati jumatate.
ce vreti de fapt si de ce ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. mama mea dorește sa facă succesiunea după tatăl ... Adrianaaaaaa Adrianaaaaaa Bună seara. Mama mea dorește sa facă succesiunea după tatăl meu, iar partea lui dintr-o casa, sa fie împărtita la copii, respectiv mie și surorii mele. ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am? tcampianu tcampianu Stimate Doamne, Stimati Domni, In anul 1988 m- am casatorit, iar mama mea ne- a cumparat un apartament de 3 camere, am semnat atunci un act de donatie, cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)