Da, banuiam ca se pot face derogari de la conventia notariala, tinandu se cont de nevoile copilului si disponibilitatea parintilor. Problema este ca mama copilului, auzind ca aceasta conventie nu este coercitiva, mi a spus ca nu imi mai da copilul. Informand o ca , totusi , daca ma adresez unui executor, pot intra in casa, in urna pronuntarii instantei, pt a mi lua copilul. Dupa acest episod, a revenit la ganduri mai rationale. Despre dovedit, cele spuse de copil, nu am altceva decat inregistrarile in care el imi spune ce spun mama si bunica despre mine, in care el imi spune cat de bine ii este cu mine si in care ma roaga sa o sun pe mama lui sa o intreb daca il mai lasa. Nu stiu daca se pot numi probe... Multumesc mult pt raspuns!
Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:
În principiu trebuie respectat programul stabilit , de comun acord. Tot de comun acord se poate deroga de la el. Cu privire la acele neadevăruri pe care fosta soție i le spune copilului, dacă ele pot fi dovedite, se pot încadra la ceea ce legea denumește alienare parentală, Puteți încerca o acțiune judecătorească, însă poate fi greu de obținut vreo sancțiune pentru mamă.