avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere smechera
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere smechera

Litigiu civil, dreptul muncii.
Angajatorul m-a concediat, dupa ce acesta a preluat prestarea serviciilor catre clienti de la angajatorul precedent (de fapt, ambele firme sunt gestionate din umbra de aceeasi persoana, lucru cunoscut de toti angajatii desi nu am cum sa o dovedesc la Tribunal).
Cum a fost facuta concedierea:
- firma veche a desfiintat contractul cu mine (din "propria mea vointa" desi eu nu mi-am pus niciodata vreo semnatura pe asa ceva); acest lucru a fost aflat de mine abia acum, de la alte persoane;
- firma noua a facut "contracte noi", iar pe al meu nu mi l-a dat spre semnare (desi l-a inregistrat in REVISAL);
- concedierea s-a facut pe baza ca "sunt in perioada de proba".

Eu nu admin inexistenta contractului de munca si ma apar mentionand faptul ca contractul a fost inregistrat in REVISAL. In intimpinare, angajatorul invoca ca "nesemnarea contractului duce la nulitatea acestuia". Intrebarea este daca dupa ce angajatorul a comis incalcarea legii prin inscrierea unui contract nesemnat in REVISAL (amenda de ka ITM deja a luat), acesta poate evita raspunderea pe care o poarta pentru concedierea mea fara motiv (daca cumva Tribunalul admite nulitatea contractului)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2021
Cosdoro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 3 Iunie 2021
Despre ce raspundere vorbiti ? Angajatorul decide cum si pe cine concediaza , instanta constata legalitatea sau nelegalitatea concedierii.
Cornel Vasile a scris:

Despre ce raspundere vorbiti ? Angajatorul decide cum si pe cine concediaza , instanta constata legalitatea sau nelegalitatea concedierii.

poate acceptarea nulitatii contractului de catre tribunal atrage consecinta legalitatii concedierii mele (femeie gravida)?

Codul Muncii spune ca constatarea nulitatii unui contract de munca poarta efect de viitor. Insa, se aplica aceasta clauza cand angajatorul zice ca "s-a produs o eroare cu REVISAL-ul si de fapt nu a existat niciodata niciun contract" ?

Prin alte cuvinte, angajatorul a admis comiterea unei incalcari (REVISAL) si se ascunde in spatele acesteia pentru a evita orice raspundere pentru celelalte actiuni ale sale
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2021
Cosdoro, utilizator
Nesemnarea c.i.m. determinată de lipsa consimțământului la încheierea acestuia poate atrage nulitatea contractului.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Cornel Vasile a scris:

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Nu prea ma ajuta acea discutie.

In cazul meu angajatorul emite o notificare de concediere, in care face referire la contractul din REVISAL, iar ulterior, in intimpinare, declara "contractul e lovit de nulitate" pentru a evita riscul ca concedierea sa fie gasita ilegala in instanta. Se aplica in cazul meu art.57 (2) din CodulMuncii unde constatarea nulitatii "produce efecte pentru viitor"?

Care e momentul de timp al constatarii nulitatii in cazul meu, cand eu am aflat despre "contract nesemnat" abia dupa concediere? Atunci cand paratul a mentionat despre nulitate in intimpinare? Atunci cand instanta va constata nulitatea?
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2021
Cosdoro, utilizator
Daca se constata nulitatea c.i.m., atunci aceasta isi va produce efecte pentru viitor. - de la pronuntarii hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca nesemnat teisoara teisoara Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca un contract de munca ,inregistrat REVISAL,conform cu originalul,dar,nesemnat de beneficiar poate fi declarat NUL ... (vezi toată discuția)
Conditii prelungire contract de munca pe perioada determinata alina0009 alina0009 Buna ziua, In luna aprilie m-am angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni. Ulterior printr-un act aditional perioada a fost prelungita pe inca 3 ... (vezi toată discuția)
Preaviz handsu handsu S-a dat o decizie de concediere intemeiata pe art.65 alin.1 din Codul muncii , nesemnata numai de compartimentul de resurse umane \"Spre luare la cunostiinta ... (vezi toată discuția)