avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

S-a dat o decizie de concediere intemeiata pe art.65 alin.1 din Codul muncii , nesemnata numai de compartimentul de resurse umane "Spre luare la cunostiinta si ducere la indeplinire" , fara sa poarte semnatura administratorului firmei,persoana decizionala . In aceasta decizie se face referire la un preaviz de 20 de zile , care ar fi expirat inaintea redactarii, sub forma amintita,a deciziei de incetarea contractului de munca, fara sa primesc in prealabil vreo instiintare in acest sens.Am lucrat normal, si practic am fost in timpul preavizului fara sa am cunostiinta despre acest lucru.In acest caz firma face economie cu privire la plata preavizului ,care prin aceasta procedura nici nu exista .Pot cere plata preavizului in acest caz?
Handsu
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:14, 3 Iulie 2009
Daca s-a considerat ca ati fost in preaviz anterior emiterii deciziei de concediere colectiva si ati fost platit nu mai puteti solicita o noua plata. Insa daca nu vi s-a emsi instiintarea de preaviiz, acest lucru nu duce la nulitatea masuriii concedierii ci va da dreptul sa fiti remunerat pentru cele 20 de zile de preaviz, in caz de refuz puteti apela la instanta
Multumesc.Dar decizia nesemnata ,redactata in forma amintita, este valabila,isi produce efecte?

Handsu
Nu si daca solicitati in instanta constatarea nulitatii absolute a deciziei.:D
Decizia daca o veti ataca este posibil sa fie anulata de instanta, iar astfel nu produce efecte juridice de la data emiterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului lalar lalar Buna ziua In data de 02.12.2011 o persoana a primit o instiintare ca este in preaviz de 20 de zile lucratoare, iar incepand cu data de 01.01.2012 contractul ... (vezi toată discuția)
Procedura anulare preaviz crystynayda crystynayda Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o problema? In prezent, cativa angajati sunt in preaviz-desfiintarea postului, (ultima zi fiind pe data de 14.06.2013), ... (vezi toată discuția)
Concediere in baza art.65(1) cm km km Am o angajata careia i se termina concediul de 3 ani pentri cresterea copilului (cu handicap) pe data de 12.10.2011. Postul pe care lucra s-a desfiintat si, in ... (vezi toată discuția)