S-a dat o decizie de concediere intemeiata pe art.65 alin.1 din Codul muncii , nesemnata numai de compartimentul de resurse umane "Spre luare la cunostiinta si ducere la indeplinire" , fara sa poarte semnatura administratorului firmei,persoana decizionala . In aceasta decizie se face referire la un preaviz de 20 de zile , care ar fi expirat inaintea redactarii, sub forma amintita,a deciziei de incetarea contractului de munca, fara sa primesc in prealabil vreo instiintare in acest sens.Am lucrat normal, si practic am fost in timpul preavizului fara sa am cunostiinta despre acest lucru.In acest caz firma face economie cu privire la plata preavizului ,care prin aceasta procedura nici nu exista .Pot cere plata preavizului in acest caz?
Handsu
Daca s-a considerat ca ati fost in preaviz anterior emiterii deciziei de concediere colectiva si ati fost platit nu mai puteti solicita o noua plata. Insa daca nu vi s-a emsi instiintarea de preaviiz, acest lucru nu duce la nulitatea masuriii concedierii ci va da dreptul sa fiti remunerat pentru cele 20 de zile de preaviz, in caz de refuz puteti apela la instanta