avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere pentru motive care nu tin de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului

Buna ziua

In data de 02.12.2011 o persoana a primit o instiintare ca este in preaviz de 20 de zile lucratoare, iar incepand cu data de 01.01.2012 contractul de munca al acesteia va inceta (din motive ce nu tin de persoana salariatului - desfiintarea postului de munca).

Intrebarea mea este: Care este termenul legal de primire a deciziei de concediere (in acest caz) si anume pentru motive care nu tin de persoana salariatului?
1. Codul Muncii nu reglementeaza termenul legal de primire a deciziei de concediere in astfel de cazuri , ci doar faptul ca decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei salariatului.

2. De la data comunicarii deciziei incepe sa curga termenul legal de contestare in instanta a deciziei de concediere ...

3. In cazul deciziei de sanctionare, Codul Muncii prevedere ca , decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
Codul muncii prevede urmatoarele:
"ART. 76
Decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu:
a) motivele care determină concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai în cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condiţiile art. 64.
ART. 77
Decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei salariatului".

Aldea Ioana a scris:

Codul muncii prevede urmatoarele:
"ART. 76
Decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu:
a) motivele care determină concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai în cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condiţiile art. 64.
ART. 77
Decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei salariatului".

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti, nu este obligatorie si prezenta in decizia de concediere a unui art. referitor la instanta unde se poate contesta aceasta?
multumesc.
Art.62 (3) C.mun. : Decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Decizie incompleta? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Aceasta este decizia de desfacere a contractului de munca pe care am primit-o ieri.Ce sanse credeti ca as avea intr-un eventual proces?Trebuie sa mai primesc ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca Victor-Dan Victor-Dan am o problma ..postul meu s-a restructurat ; pe acelasi post ( as.manager ) sunt cam 12 persoana insa eu am fost aleasa sa plec .este legal ca in momentul in ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65, instiintare vikipatru vikipatru Buna ziua! As vrea sa va intreb, mi-a fost comunicata instiintarea de concediere pe 01/10/2008, unii angajati de la RU spun ca este decizia de concediere. La ... (vezi toată discuția)