avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In 2005 am incheiat un contract de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In 2005 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu parintii ...

In 2005 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu parintii mei si am obtinut un teren, eu fiind casatorita. bunul fiind in devalmasie.
Terenul nu a fost intabulat, iar in contractul de vanzare scrie ca ne asumam eventualele riscuri. Sotul meu a decedat.
vecinii au facut un gard care intra pe terenul meu.Pot singura sa introduc o actiune in granituire si stabilire linie de hotar? sau trebuie sa introduca actiunea impreuna cu copii nostri actiune in calitate de mostenitori?
Cel mai recent răspuns: Elenna25 , utilizator 10:21, 14 Iunie 2021
Cum ati incheiat contractul? La un birou notarial? Notarul v-a spus ca va face un contract de vanzare asupra unui teren neintabulat?
exita un plan de situatie la primarie. in baza acelui plan a fost incheiat contractul.
la un birou notarial?
da. este un contract de vanzare-cumparare incheiat in forma autentica in 2005.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2021
Elenna25, utilizator
Nu inteleg cum a socotit notarul respectiv ca va poate face un contract de vanzare asupra unui teren fara ca acesta sa fie intabulat dar, daca actul este incheiat in forma autentica, teoretic, el produce efecte. Deci dvs si sotul aveti un act de proprietate valabil. Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa sotul dvs iar apoi, impreuna cu ceilalti mostenitori sa formulati actiunea de granituire.

Alte discuții în legătură

Succesiune teren neintabulat jstefan jstefan 1.Se poate dezbate succesiunea pentru un teren neintabulat pe numele defunctului, pentru care are numai contract de vinzare cumparare de mana? ... (vezi toată discuția)
Proprietate in devalmasie cocoon cocoon Am depus actele la notar pentru cumpararea unei case, cu terenul aferent. Proprietatea este in devalmasie, iar cadastru nu exista intrucat terenul se afla ... (vezi toată discuția)
Tot intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez ... (vezi toată discuția)