avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La sfarsitul lunii trecute am inaintat catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La sfarsitul lunii trecute am inaintat catre angajator, demisia ...

La sfarsitul lunii trecute am inaintat catre angajator, demisia cu respectarea termenului de preaviz din contract ( a fost inregistrata). Astazi, am fost anuntat ca angajatorul doreste sa incheie perioada preavizului la zi conform articolului 81 alineat 7 inainte ca perioada de preaviz sa se fi incheiat. Este in regula sa procedeze astfel?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 4 Iunie 2021
Bună seara,
Da, angajatorul poate renunța la termenul de preaviz, conf. Art. 81 al. 7 din Codul muncii.
7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Multumesc mult pentru raspuns. Dar, nu ar fi trebuit sa faca aceasta precizare la momentul primirii demisiei? Au trecut 8 zile lucratoare de atunci...
Intr-adevar, precizarea trebuia mentionata la momentul primirii demisiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Demisie anymaryh anymaryh Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un angajat si-a dat demisia, in contract e prevazut un termen de preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim? gillu gillu Buna ziua. Salariatul inregistreaza o cerere de demisie , si invoca art. 87 alin . 7 Codul Muncii, cu previz partial de 2 zile, insa termen pe care nu l-a mai ... (vezi toată discuția)