avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ref succesiune nefinalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ref succesiune nefinalizata

Buna ziua!
Situație:
Soțul decedat - iulie 2019.
Soția și 2 copii majori trebuie să facă succesiunea. Unul din copii a devenit necooperant și nu dorește să pună la dispoziție copii CI și certificat naștere. Restul actelor, (contract casa..etc), originale, sunt la mama cu al doilea copil. Cei doi doresc să facă succesiunea in termen de 2 ani, cum e corect.
As dori, va rog, sa știu ce trebuie să facă acum mama cu unul din copii pentru rezolvarea situatiei in termen de 2 ani. Au contactat inițial un notar, i-au prezentat actele. Acesta i-a trimis.la Primărie pt obținerea unui certificat fiscal urmând că apoi sa se revină la notar. Certificatul este acum eliberat. Al doilea copil devenind necooperant mai pot face ceilalți doi ceva? Pot continua Intr-un fel acțiunea? Va conta cândva că cei doi au avut intenția de a.se încadra în termenul de 2 ani pentru finalizarea succesiunii?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2021
melissta, utilizator
Cel mai recent răspuns: melissta , utilizator 09:52, 4 Iunie 2021
Ceilalți moștenitori ar trebui să se adreseze instanței pentru dezbaterea succesiunii.
Dacă întrebarea dvs se refera la scutirea de la plata impozitului de 1%, este important ca pana la împlinirea celor 2 ani de la deces să aveți eliberat un certificat de moștenitor sau o hotărâre judecătorească. Adică procedura succesorala sa fie finalizată.
Ce s-a încercat pana atunci nu are nicio importanta sub acest aspect.
Singura solutie este iinstanta,dezbaterea succesiunii,eventual partaj etc.Costurile vor fi mai mari si durata de soluționare 2 3 ani cu tot cu apel dar alta varianta nu exista.La final se împart costurile.Discutati cu un av .Succes.
In aceasta fază e nevoie de un act de la notariat? De la cel contactat deja..

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2021
melissta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea bunicilor danni potter danni potter Bunicii mei au murit iar casa si pamanturile lor neamurile s-au inteles sa mi le lase mie (mai degraba parintilor mei, care s-au hotarat sa mi le lase mie). ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara dezbatere? cretu_adrian cretu_adrian Cu 10 ani in urma a decedat mama, care avea ca masa succesorala un certificat de actionar si 1/2 din apartament. Dupa un an am aflat ca tata obtinuse la 3 luni ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)