avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea bunicilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea bunicilor

Bunicii mei au murit iar casa si pamanturile lor neamurile s-au inteles sa mi le lase mie (mai degraba parintilor mei, care s-au hotarat sa mi le lase mie). Care ar fi cea mai simpla metoda de a incheia actele pentru mostenire pe numele meu? Bunicii au avut trei copii (intre care si mama mea)...
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:51, 10 Ianuarie 2010
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunici. Vor veni cei trei copii, doi vor renunta si mama devine mostenitor.
Dupa care poate ea sa va doneze.
Daca se inteleg cum ati spus, pot merge la notariat.
unde anume vor veni cei trei copii? la notar, la tribunal, la primarie?...am inteles ca ar fi o metoda mai simpla prin tribunal, dar nu stiu exact cum.. si nu se poate face direct pe numele meu fara intermedierea mamei?
.... in ce priveste metoda cu donatia la notariat se incheie toate actele si gata sa terminat totul?
nu stie cineva cam cat ar costa actele si toate celalalte? (notar, avocat,..stiu eu), poate asa orientativ?
Nu se poate direct pt ca mama dvs. e in viata.

Cei trei vin la mostenire.

Dezbaterea succesiunii poate fi facuta la notar, daca toti mostenitorii se inteleg, sau in instanta, daca nu se inteleg.
Unii colegi ai mei de pe acest forum va vor spune ca e mai ieftin partajul judiciar, in instanta, dar mostenitorii trebuie sa se prefaca cum ca nu se inteleg...etc., parerea mea e ca e mai bine la notar = elegant si rapid.

In ceea ce priveste donatia la notariat, mama trebuie, cu certificatul de mostenitor, sa faca toate actele necesare donatiei unui imobil: cadastru+intabulare.

Costurile totale vi le poate spune notarul, pt ca fiecare notar are onorarii diferite, alese de ei intre niste limite minime si maxime.
[ link extern ]
Cititi cu atentie ce v-am postat mai sus si o sa intelegeti perfect!
Ceilalti 2 copii , in afara de mama dvs , au si ei alti copii? E foarte important!
Cel mai simplu, fara eventuale complicatii , este sa se dezbata succesiunea , sa accepte toti mostenirea , sa se elibereze certificatele de mostenitor , iar apoi , dupa ce se fac cadastrul si intabularea sa vi se vanda la notariat terenurile respective! Si cu asta -basta!
Succesiunea se dezbate la orice notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului!
B-)
Succes!
stie cineva cat timp dureaza pana la finalizarea actelor? se pot face intr-o zi, maxim doua?

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii oana ristea oana ristea Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii legate de documentele pe care trebuie sa le am si sa le depun pentru dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Succesiune, dezbatere, declaratie mostenitor la ambasada pap pap puteti va rog sa ma ajutati... daca dupa moartea bunicului bunica nu a trecut inca partea lui pe ea ...ce se poate face acum , mentionez ca bunica mai are o ... (vezi toată discuția)
Cum pot mosteni? brandoza2004 brandoza2004 buna ziua.am si eu o intrebare: cum imi poate lasa bunicul \'mostenire\' in vreun fel pt ca nu sa facut succesiunea de pe urma bunicii dec acum 2 anii,bunicul ... (vezi toată discuția)