avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Apelez la ajutorul dvs in legatura cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Apelez la ajutorul dvs in legatura cu comisionul unei ...

Buna ziua! Apelez la ajutorul dvs in legautra cu comisionul unei agentii imobiliare.

In luna Ianuarie 2021, am vizionat un apartament prin intermediul unei agentii. Am continuat negocierile de pret cu vanzatorul urmand sa transmitem pretul agentului pt plata comisionului de 2%.

Fiind niste probleme minore cu actele, vanzatorul mi-a comunicat ca va mai dura o luna pana putem realiza V-C. In consecinta, am semnat un antecontract la care i-am platit 1000 EUR.

In luna Aprilie, tranzactia inca nu se efectuase, din cauza problemelor vanzatorului cu actele. Am convenint ca prelungim pana pe data de 1 Iunie. Acum problema: eu nu mai doresc achizitionarea acestui imobil deoarece am gasit altceva, actele IN CONTINUARE nu sunt gata si nu stiu cat ar mai dura. La comunicarea acestui fapt agentiei, mi s-a spus ca trebuie sa platesc comision 2% la suma din antecontract(84.000 eur).

Mi se pare un lucru abuziv avand in vedere ca eu de atata timp nu reusesc sa cumpar din vina vanzatorului. Sunt de acord sa ii platesc agentiei 2% din suma din antecontract, pentru ca intr-adevar acel act s-a produs. Acum ma simt obligata sa achizitionez acest imobil daca tot sunt pasiva de a plati 2% din 84k eur chiar daca renunt sau nu. Va rog sa ma sfatuiti, sunt obligata sa platesc acest comision chiar daca nu se realizeaza V-C? (in contract este o clauza dubioasa ca comisionul de 2% se plateste la semnarea oricarui tip de act--dar nu se mentioneaza 2% din ce suma--de aceea, ma gandesc ca 2% din 1000EUR este suma logica pe care ar trebui sa o platesc)
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 16:23, 4 Iunie 2021
Trebuie analizat conținutul contractului încheiat cu agenția și în funcție de întregul conținut (clauzele se interpretează unele prin altele, iar nu individual/separat) am putea formula un răspuns la întrebarea dumneavoastră.

Cu stimă,
Av. Filimon Cristina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara lazarlivia lazarlivia O persoana a cumparat o locuinta printr-o agentie imobiliara. Agentul imobiliar nu s-a implicat cu nimic in pregatirea actelor de vanzare, adica nici n-a avut ... (vezi toată discuția)
Comision contract de intermediere cu agentie imobiliara alexberi alexberi Buna ziua, Sunt cumparatorul unui apartamet si am probleme cu plata comisionului pentru un apartament vizionat prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)
Contract de vizionare agentie imobiliara si vanzator particular ambra12 ambra12 Buna ziua, v-as fi foarte recunoscatoare daca ma puteti lamuri in urmatoarea situatie: am achizitionat un apartament care a fost vizualizat atat printr-o ... (vezi toată discuția)