avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de folosinta asupra unui teren prin cumpararea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de folosinta asupra unui teren prin cumpararea unui apartament intr-o vila cu mai multi locatari

As dori sa cumpar un apartament intr- o cladire cu un etaj si mansarda, in Navodari, unde exista 6 apartamente, 2 pe fiecare nivel.
Desi mi s-a spus ca este proprietate, se pare ca terenul aferent este in concesiune . In extrasul de carte funciara nr. 120628, terenul cu sup totala de 342 mp se intabuleaza cu IE120628-C1-U2 (pt Ap. 2 pe care doresc sa-l cumpar ), astfel incat se dobandeste dreptul de folosinta pentru sup de 71.9 mp ( 21%). Nu inteleg ce drepturi am , referitoare la teren, acesta este al meu spre folosinta doar ? Date referitoare la teren : Teren materializat cu gard pe laturile..., constructie pe limita de proprietate, neimprejmuit pe laturile....Scrie astfel : se intabuleaza dreprtul de folosinta asupra terenului in sup de 71.9 mp ( 21%) afernt ap 2 cu IE 120628-C1-U2 in favoarea....sub C11 din cartea funciara 120628 UAT Navodari. Mentionez ca nu este specificat care parte din teren este aferenta ap.2, insa intrarea catre acest apartament este separata de celelalte, printr-o poarta laterala, pe o alee separata. La fel si in cazul celuilalt apartament de la parter. Ceilalti merg pe casa scarii catre apartamentele lor.
Pretul este unul foarte mare, cladirea este intr-o zona buna, dar fara teren acesta nu este justificat. Va rog mult, as vrea sa stiu, inainte de cumparare ce drept am ( daca am ) asupra acelei alei de acces catre locuinta.

Cititi despre superficie in codul civil. Nu vi se transmite proprietatea, ar trebui macar sa stipulati ca superficia sa fie durata maxima nu doar pe durata constructiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare-cumparare apartament MMS123 MMS123 Spuneti-m va rog ce sens dati expresiei subliniate (parte a contractului) : Locuinta ce se vinde este ocupata de comparator in baza contractului de ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie - cumparare apartament legea 18/1991 anca_ro anca_ro Am cumparat recent un apartament; in contractul de v/c: \"vindem[...] dreptul de proprietate asupra apartamentului [...] impreuna cu terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumparat un apartament situat la curte comuna format ... iuliaan iuliaan Buna ziua, Am cumparat un Apartament situat la curte comuna format din 2 apartamente cu act de vanzare cumparare de la un proprietar ce la randul lui la ... (vezi toată discuția)