avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de superficie - cumparare apartament legea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de superficie - cumparare apartament legea 18/1991

Am cumparat recent un apartament; in contractul de v/c:

"vindem[...] dreptul de proprietate asupra apartamentului [...] impreuna cu terenul aferent apartamentului in suprafata de xx mp, respectiv cota parte de x%, atribuit in folosinta pe toata durata constructiei, care urmeaza in prezent regimul juridic prevazut de Legea nr. 18/1991 privind fondul funciar, republicata"

apartamentul a fost cumparat de fostii proprietari demult de la SC Orizont SA

Va rog sa imi spuneti ce se intelege de aici, din cate am vazut pt acest tip de locuinte trebuie depusa undeva o cerere prin care statul da in proprietate si terenul.... sau oare se intelege ca fostii proprietari au depus aceasta cerere, nu i-am intrebat, e posibil sa fi pastrat dansii terenul si sa fi vandut doar apartamentul? sau nici nu au facut cererea si ar trebui sa o fac eu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 01:49, 28 Ianuarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apreciez ca nu trebuie sa va ingrijorati si nici nu trebuie sa faceti vreo cerere.

Din formulare inteleg ca terenul il aveti doar in folosinta, insa aceasta folosinta va este data pe toata durata constructiei. Deci, daca nu se demoleaza/darama blocul n-are ce sa va preocupe.

Nu exista asa ceva ca vanzatoriii sa-si fi pastrat proprietatea pe teren, stati linistit! N-au avut proprietate asupra lui nici ei!
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de superficie conforn art. 694 din NCC este de 99 de ani .
Superficia
Art. 694
Durata dreptului de superficie
Dreptul de superficie se poate constitui pe o durată de cel mult 99 de ani.
La împlinirea termenului, dreptul de superficie poate fi reînnoit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertize constructii, lipsa de folosinta cuantum/amortizare ContSters230219 ContSters230219 \"Art. 694. - Dreptul de superficie se poate constitui pe o durată de cel mult 99 de ani. La împlinirea termenului, dreptul de superficie poate fi reînnoit. ... (vezi toată discuția)
Daramare garaje VERONICA56 VERONICA56 Locuiesc intr-un oras unde din ordinul primariei se darama garajele construite pe teren inchiriat de la primarie. Garajul meu a fost construit cu autorizatie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am doua intrebari: --dreptul de superficie necesita ... Luzer Luzer Buna ziua Am doua intrebari: --Dreptul de superficie necesita contract facut la notar cu specificarea perioadei sau o simpla declaratie fara autentificare ... (vezi toată discuția)