avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expertize constructii, lipsa de folosinta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expertize constructii, lipsa de folosinta cuantum/amortizare

"Art. 694. - Dreptul de superficie se poate constitui pe o durată de cel mult 99 de ani. La împlinirea termenului, dreptul de superficie poate fi reînnoit. "

are vreo relevanta ca legiuitorul estimeaza durata de viata maxima a unei constructii la 99 de ani?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:43, 19 Noiembrie 2011
[ link extern ]

Cred ca are relevanta in privinta notiunii de "pe toata durata constructiei", in sensul de extindere a termenului in cazul reconstructiei pe acelasi amplasament. Adica dreptul de superficie nu se stinge obligatoriu prin desfiintarea constructiei existente si edificarea alteia, insa nu poate depasi 99 de ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de superficie - cumparare apartament legea 18/1991 anca_ro anca_ro Am cumparat recent un apartament; in contractul de v/c: \"vindem[...] dreptul de proprietate asupra apartamentului [...] impreuna cu terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am doua intrebari: --dreptul de superficie necesita ... Luzer Luzer Buna ziua Am doua intrebari: --Dreptul de superficie necesita contract facut la notar cu specificarea perioadei sau o simpla declaratie fara autentificare ... (vezi toată discuția)
Superficie nirodunaetlo nirodunaetlo La facerea unor acte notarul ne-a zis ca trebuie sa fim de acord cu un drept de superficie, si a scris ,,transmitem si un drept de superficie,, actul nu ... (vezi toată discuția)