avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie donatie

Buna seara

Tatal meu a murit anul trecut in luna aprilie eu deschizand dosarul de succesiune la un birou notarial.
Mostenitori sunt eu impreuna cu doi frati dintre care unul a venit la notar cu un contract de donatie asupra unuia din cele doua apartamente detinute de tatal meu.
Cu toate ca este proprietar asupra acelui apartament doreste sa primeasca parte egala si din cel de al doilea apartament, asta dupa ce initial a sustinut ca are contract de vanzare cumparare la apartamentul pe care il detine.
Pot contesta respectivul act de donatie asupra apartamentului detinut de fratele meu?
Din cate am citit pe forum exista un termen de 3 ani de la data decesului donatorului dar doresc sa stiu daca intradevar acesta este termenul in care pot depune o contestatie.
Fratele care a devenit proprietar al unuia din apartamente in urma donatiei este indreptatit sa emita pretentii si asupra celui de al doilea apartament?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2021
erhabe, utilizator
Cel mai recent răspuns: POMPILLIA , utilizator 11:39, 8 Iunie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copie se va cere oficial de către judecătorie, în cadrul procesului de dezbatere a succesiunii. Poate în realitate nici nu are act de donație, de aceea nu are ce copie să aducă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata i-a donat apartamentul fratelui meu fara sa ma despagubeasca adrian nedelea adrian nedelea tata a donat apartamentul care i-a fost dat de stat penrtu ca avea o familie si copii , fratelui meu , se poate ataca in justitie , deoarece i-a fost dat ... (vezi toată discuția)
succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)
Donatie irina-escu irina-escu Buna ziua Care ar fi cea mai potrivita modalitate prin care mama imi poate da un apartament? Datele sunt urmatoarele: ambii parinti traiesc si suntem 2 ... (vezi toată discuția)