avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare copii dupa divort. Buna ziua! La un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare copii dupa divort. Buna ziua! La un divort este posibil/permis ca judecatorul sa ...

Buna ziua! La un divort este posibil/permis ca judecatorul sa stabileasca un program de vizitare diferit (mult mai redus) de cea dorita si afirmata de ambii parinti de fata cu directia tutelara? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:27, 5 Iunie 2021
Instanța este liberă să stabilească ce program consideră, în funcție de solicitările părților. Dacă ați avut o înțelegere amiabilă, nu ar fi trebuit ca instanța să stabilească un program mult diferit. Faceți cerere de apel.
De principiu procesul civil este guvernat de principiul disponibilitatii. De asemenea in materia autoritatii parintesti ar trebui sa primeze intelegea parintilor si doar in caz de neintelegeri sa intervina instanta de judecata.

Intr un singur caz ar putea ca instanta sa nu tina cont de intelegerea parintilor si anume atunci cand ar considera ca ea nu satisface interesul superior al minorului.

Asteptati eventual motivarea instantei si daca nu s a justificat un astfel de interes puteti face apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru copil de 5 luni dana0414 dana0414 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i ... (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)